Objevily se benchmarky procesoru A12 z neznámého iPhone s 4GB RAM

Očekává se, že Apple letos uvede celkem tři modely jablečných telefonů. Nástupce iPhone X, iPhone X Plus a levnější LCD iPhone. A vypadá to, že minimálně jeden z nich už drží někdo ze zaměstnanců Applu. Na nejznámějším benchmarkovém serveru se totiž objevily výsledky testu výkonu nového iPhone.

Výsledky pochází z Geekbench 4 a byly nahrány 27. června. Procesorový výkon je parádní, neboť při jednom jádru dosáhl telefon 4673 bodů a více jádrech 10912. Modelové označení telefonu je iPhone11,2 a má iOS 12.

Při srovnání s aktuální vlajkovou lodí iPhone X došlo přibližně k 10 % nárůstu. Loňský iPhone X dosáhl 4206 bodů při jednom jádře a 10128 bodů při více jádrech. Nárůst čipu A12 tak není extrémně výrazný oproti čipu A11 Bionic.

Testy Metalu však ukázaly mnohem razantnější rozdíl. Nový iPhone dosáhl skóre 21691, což je o více než 6 tisíc bodů více. Grafický výkon nového čipu A12 je tedy velmi výrazný.

Zajímavostí také je, že nový model má osazeno 4 GB RAM. Dosud bylo maximem 3 GB RAM.

Analytik Ming-Chi Kuo předpovídá, že všechny tři nové modely budou mít stejnou architekturu A12, ale jen některé modely budou osazeny větší pamětí RAM. Pravděpodobně levnější 6,1“ LCD iPhone zůstane u současného maxima 3 GB RAM.

Server MacRumors se dotázal zakladatele serveru Geekbench Johna Poole na pravdivost výsledků. Ten řekl, že zatím neměl čas pořádně prohlédnout skóre a vyvrátit jejich pravost. Na první pohled a prozkoumání se však jeví jako velmi pravděpodobné, dodal.

Výsledky testu si můžete prohlédnout na této adrese.

Zdroj MacRumors