Vývojáři vás nyní budou moci snadno přizvat k testování své aplikace

Během vývojářských seminářů WWDC 2018 Apple ukázal novou možnost, jak lze přizvat uživatele k testování betaverze nové aplikace pomocí TestFlight. K zavedené emailové pozvánce tak přibyla ještě jednodušší cesta. 

Apple novou funkci nazývá TestFlight Public Link a jednoduše řečeno jde o odkaz na aplikaci. Místo aby vývojáři posílali ručně pozvánky emailem nyní mohou vytvořit webový odkaz (adresu URL), kterou nasdílí mezi uživatele, kteří chtějí testovat novou verzi aplikace nebo kterým chce vývojář poskytnout přístup k betaverzi.

Takto vytvořený odkaz je „otevřenou pozvánkou“ a kdokoli jej obdrží a klepne na něj se pak dostává do testovacího programu dané aplikace. Může si okamžitě stáhnout betaverzi, nainstalovat a začít ji používat.

Vývojáři vytvoří odkaz skrz aplikaci App Store Connect a vyberou si, které sestavení aplikace chtějí sdílet jako testovací. Pokud budou chtít k testování přidat další sestavení, jednoduše je opět přiřadí v App Store Connect.

TestFlight Public Link podporuje až 10 000 testerů, ale vývojář může plně ovládat kolik testerů dovolí. Maximum může kdykoli snížit volbou „Tester Count“ a veřejný odkaz okamžitě zmenší počet možných prokliků. Vývojáři mohou rovněž kdykoli odkaz zcela vypnout, takže se už žádný další zájemce nepřipojí.

Nové App Store Connect API umožňuje:

  • Vytvářet skupiny
  • Přiřadit sestavení skupině
  • Spravovat veřejné odkazy
  • Přidávat a odebírat testery
  • Aktualizovat testovací informace.

Už dříve v týdnu Apple oznámil přejmenování iTunes Connect Platform na App Store Connect. Sjednocuje se tak názvosloví a více upouští od vazby na iTunes.

Zdroj 9to5Mac