iOS 12 beta 2 potvrzuje příchod nové generace Apple Watch

Apple vydal nové vývojářské betaverze jablečných systémů iOS 12, tvOS 12, macOS 10.14 Mojave a watchOS 5. Při bližším zkoumání iOS 12 beta 2 se potvrzuje příchod nové generace jablečných hodinek.

Často se stává, že nové modely Apple Watch jsou odhaleny díky zkoumání kódu iOS 12. Jablečné hodinky jsou totiž zatím stále závislé na iPhone, který tak musí vědět s kým má komunikovat a jaké modely očekávat.

Nové identifikátory hodinek Apple Watch vychází ze současného systému pojmenovávání a tedy Watch4,1, Watch4,2, Watch4,3 a Watch4,4 což koresponduje s předchozí (respektive současnou) generací Apple Watch Series 3 značené Watch3,1 až Watch3,4. Rovněž lze v kódu nalézt identifikátory MTUD2, MTUK2, MTX92 a další.

Nové Apple Watch Series 4 jsou očekávány v září na tradičním eventu, společně po boku nových iPhonů.

Podle současných odhadů by se Apple Watch 4 mohly dočkat výraznější změny designu s displejem větším až o 15 %, který bude mít menší rámečky. Nedávno si také Apple patentoval kulatý design Watch hodinek, takže bychom se mohli dočkat i této varianty.

Nová Series 4 by si však i přes designové změny měla uchovat kompatibilitu se současným příslušenstvím včetně oblíbených řemínků.

Zdroj 9to5Mac