HomePod míří do Kanady, Francie a Německa

Chytrý jablečný reproduktor HomePod zamíří do dalších zemí. Nově bude dostupný v Kanadě, Francii a Německu. Počínaje 18. června se tak dostupnost opět rozšíří a uživatelská základna může dále růst. S rozšířením dostupnosti souvisí i rozšíření jazykové podpory a dialektů pro dané oblasti.

Aktualizace softwaru 11.4 pro HomePod naučila jeho Siri mluvit Francouzsky, Německy a Kanadskou angličtinou, zatímco Kanadská francouzština se připravuje. Jazyky jsou odemčeny celosvětově a nejsou geograficky vázány pouze na danou oblast. Kanadská francouzština bude dostupná v později tento rok, avšak Apple nedodal žádný bližší termín.

Aktualizace pro HomePod 11.4 by měla proběhnout automaticky sama po aktualizaci iOS 11.4 na zařízení, se kterým je chytrý reproduktor spárován – tedy iPhone, iPad nebo iPod Touch. Její instalace však může být ručně vynucena v aplikaci Domácnost a sekci věnované chytrému reproduktoru.

Abyste byli schopní změnit výchozí jazyk HomePodu, je nutné otevřít aplikaci Domácnost na spárovaném zařízení s iOS 11.4 a dlouze podržet (případně použít 3D Touch) prst nad ikonou, čím vyvoláte Detaily a pak Jazyky. Zde nyní stačí přepnou na jeden z šesti nabízených včetně Americké, Britské a Australské angličtiny.

Kanaďané, kteří si pořídili HomePod v USA si tedy nyní mohou přepnou na svou jazykovou mutaci, která jim bude lépe rozumět.

Při změně jazyka je však nutné počítat s omezením, že při používání některých chytrých funkcích HomePodu je vyžadováno mít stejný jazyk na HomePodu jako na iOS zařízení. Navíc, ačkoli Apple podporuje Kanadskou angličtinu, Siri stále neumí například zahrát místní kanadské žebříčky.

Zdroj MacRumors