HomePod dostane podporu kalendáře

Chybějící podpora kalendáře byla často chytrému reproduktoru Applu vytýkána. Siri v HomePodu, na rozdíl od konkurence, nezvládá dotazy směřované k práci s kalendářem. To by se však mohlo již brzy změnit, neboť vývojáři objevili v poslední betaverzi iOS 11.4 nové indicie.

Siri v HomePodu dosud zvládá číst zprávy, přidávat a měnit upomínky anebo pracovat s poznámkami. Všechny tyto aktivity jsou spojeny s vaším iPhone, pomocí kterého byl HomePod nastaven. Bohužel vše funguje pouze pro jednoho konkrétního uživatele a pouze v případě, že jsou obě zařízení na stejné Wi-Fi.

Konkurenční chytrý asistent Amazon Alexa si ale dokázal poradit s iCloud kalendáři už dávno. HomePod tedy dohání to, co násobně levnější Amazon Echo zvládá téměř od počátku.

Naštěstí přichází s poslední betaverzi iOS 11.4 beta 3 indicie, že HomePod bude rovněž schopen zpracovávat agendu. Při nastavování nového HomePodu se objevila kromě standardních ikon zpráv, připomínek a poznámek také ikonka kalendáře.

Ačkoli samotná ikonka ještě nemusí znamenat plnou podporu (tak jako to známe s odkládaným režimem Stereo pro dva HomePody), jde každopádně o dobré znamení.

Zatím však není možné tuto funkci vyzkoušet, jelikož oproti betě iOS 11.4 HomePod vývojářské natož veřejné betaverze software nedostává. Každopádně výsledek uvidíme již brzy spolu s vydáním ostré verze iOS 11.4.

Zdroj 9to5Mac