Apple odmítl Steam Link aplikaci pro streamování her od Valve

Na začátku května oznámila herní společnost Valve provozující virtuální herní obchod Steam, že portuje svou aplikaci Steam Link na iOS a tvOS. Hráči by tak dostali možnost využít vzdáleně výpočetního výkonu počítače a hrát AAA tituly na svém iOS zařízení nebo Apple TV s tvOS. Jenže Apple aplikaci zamítl. 

Valve veřejně oznámilo aplikaci už 9. května. Vypadalo to totiž, že celý schvalovací proces projde hladce vzhledem ke společné historii. Už v minulosti totiž při uvedení Steam pro macOS Apple a Valve těsně spolupracovaly na vyladění ovladačů grafických karet, aby měli hráči co nejpříjemnější zážitek.

Jenže Apple najednou změnil rozhodnutí a Valve se dostalo sdělení, že Steam Link je zamítnut. Podle vyjádření společnosti Valve jejich aplikace údajně porušuje nákupní podmínky App Store. Apple nyní rovněž tvrdí, že při prvním schvalovacím procesu si toto neuvědomil a nyní tento komentář o porušení podmínek přidal.

Streamování her z MacBooku Pro na zařízení s Androidem funguje na výbornou

Valve se brání tím, že Steam Link se chová jako kterákoli jiná „LAN síťová aplikace pro vzdálenou plochu“ a že je takových v App Store mnoho, což je skutečně pravda. Apple však obranu Valve odmítá a trvá na svém.

Zkušenosti uživatelů z jiných platforem včetně Androidu jsou velmi kladné. Aplikace dokáže plně využít výkonu počítače nebo Macu a streamovat po lokální Wi-Fi obsah přizpůsobený rozlišení vašeho zařízení. Lze rovněž využít i různé druhy gamepadů, například PlayStation 4 Dualshock nebo Xbox One gamepad.

Podle posledních zpráv Reuters Valve odstranila veškeré in-app nákupy v aplikaci Steam Link a pokouší se projít schvalovacím procesem znovu.

Zdroj 9to5Mac,MacRumors