WebKit odhalil Dark mode v macOS 10.14

WebKit je užitečným zdrojem informací. Open source jádro pro webové prohlížeče už odhalilo iOS 12 běžící na iPhone 5S. O něco později se ukázalo, že inženýři z Applu už navštěvují weby i z macOS 10.14 a že i ten dostal do vínku něco zajímavého. Jde o tmavý režim, který by uvítalo mnoho z nás.

Server 9to5Mac zaujaly uniklé informace ohledně iOS 12 a možné podpoře iPhone 5S. Redaktor se tedy rozhodl poslední sestavení WebKitu prozkoumat blíže, zdali neodhalí další novinky týkající se jablečných systémů.

Zdrojové kódy implementované v březnu ukazují volbu tmavého režimu „dark mode.“ Ten není tak zcela novinkou, jelikož už se vyskytuje v macOS od uvedení El Capitan. Zásadním rozdílem však je, že v macOS 10.14 by bylo možné využít jej skrz celý systém, nikoli v něm vynutit běžet pouze jednu aplikaci.

Dark Mode 9to5Mac

Přesně tak totiž funguje nyní. Pokud se vývojář rozhodne, může používat komponenty systému jako jsou například tlačítka a lišty v tmavém režimu. Apple očividně dále pracuje na zpřístupnění této možnosti, a to globálně v celém macOS.

Zatím bohužel můžeme pouze spekulovat, jestli bude tato funkce dostupná s uvedením celého macOS 10.14 nebo půjde pouze o nějaký doplněk, například v rámci přístupnosti. Případně ji Apple zcela vyřadí, jako to dělá i s jinými funkcemi.

Zdroj 9to5Mac