První vývojářská beta iOS 11.4 přináší podporu AirPlay 2 a zpráv na Cloudu

Apple po týdnu od ostré verze iOS 11.3 vydal první betaverzi chystaného iOS 11.4. Kromě drobných aktualizací přináší opět očekávanou podporu AirPlay 2 a Messages on Cloud, které měly přijít již s předchozí aktualizací.

Registrovaní vývojáři již mohou stahovat a aktualizovat svá zařízení na nejnovější iOS 11.4. Kromě potvrzeného příchodu frameworku ClassKit pro školství se netušilo, které nové funkce tato iterace mobilního operačního systému přinese. Šikovní vývojáři však po chvíli zkoumání betaverze zjistili, že se opět vrací funkce AirPlay 2 a Messages on iCloud.

Apple obě funkce oznámil již v minulém roce, ale stále jsme se nedočkali jejich spuštění. Postupně byly přidány do betaverzí iOS 11, naposledy v betaverzi iOS 11.3, aby byly následně opět staženy.

AirPlay 2 má přinést zásadní vylepšení streamování do zařízení jako je Apple TV, a také zpřístupnit možnost spárovat dva HomePody do režimu stereo, což jak se ukazuje mezi uživateli, je žádaná a očekávaná funkce. Funkci zatím nelze otestovat, jelikož není dostupný beta firmware pro HomePod.

Messages on Cloud (zprávy na iCloudu) mají přinést ukládání všech zpráv na iCloud a jejich lepší a okamžitou synchronizaci mezi zařízeními, včetně ukládání historie zpráv. Tato funkce byla mnohokrát odložena a Apple očividně stále trápí technické potíže.

Snad se tedy s ostrou verzí iOS 11.4 obou funkcionalit dočkáme, stejně jako opravení některých bugů (chyb), přítomných už od vydání samotného iOS 11.

Zdroj MacRumors