Noví vlastníci aut jsou spokojení s CarPlay a Android Auto

Noví vlastníci aut vybavených systémy Apple CarPlay nebo Android Auto jsou spokojení a využívají je stále více. Spoléhají na ně při čím dále více činnostech, zatímco telefon neberou do ruky. Oba systémy taktéž začínají být rozhodujícím prvkem, jaké auto si uživatel pořídí.

V anketě společnosti Strategy Analytics odpovídali řidiči aut vybavených oběma systémy Apple CarPlay a Android Auto. Až 34 % respondentů využívajících CarPlay na něj spoléhá zejména při obsluze audio systému, zatímco pro stejné potřeby využívá Android Auto 27 % jeho uživatelů.

Celých 32 % uživatelů CarPlay a 33 % uživatelů Android Auto používá svůj systém rovněž při navigování a hledání v mapách. Menší procento uživatelů CarPlay není tak velkým rozdílem, na druhou stranu může naznačovat mírnou nespokojenost s Apple Mapami. A to zejména v porovnání s kvalitou Google Map nebo Waze.

Rozpoznání hlasu je hojně využívanou funkcí obou řešení. Zejména uživatelé CarPlay svěřují Siri mnoho úkonů, když mají ruce na volantu a nemají čas ovládat dotykovou obrazovku.

Celkově je více než 85 % uživatelů CarPlay a Android Auto „celkem nebo velmi“ spokojeno se systémem a více než 90 % by je doporučilo ostatním řidičům.

V podobné anketě z října Strategy Analytics zjistili, že CarPlay začíná být důležitou funkcí pro zákazníky přemýšlející o koupi nového vozu.

Například ve Spojených státech 23 % respondentů označilo CarPlay za „naprosto nezbytnou“ funkci nového auta, zatímco 56 % prohlásilo, že se o auta vybavená CarPlay zajímají.

Zatímco je CarPlay dostupné už od roku 2015, výrobci s jeho větším nasazením otáleli až do půlky roku 2016. Nyní je funkcí CarPlay vybaveno mnoho nových modelů aut z širokého spektra automobilek. Píše se, že CarPlay v současné době podporuje více než 200 modelů aut dostupných na trhu.

Zdroj MacRumors