Logy WebKitu odhalily iOS 12 běžící na iPhone 5S

WebKit je open source jádro pro webové prohlížeče. Hojně jej využívají například Safari a Google Chrome. Otevřené zdrojové kódy může zkoumat každý, takže si někteří všimli logů z jablečného mobilního operačního systému iOS 12. A dokonce indicie ukazují že běžel na iPhone 5S.

Server MacGeneration poukázal na diskuze ohledně WebKit jádra, které zahrnovaly odkazy na iOS 12. Dokonce zde byly odhaleny logy, které běžely na iPhone 5S simulátoru.

To je celkem jasný důkaz, že Apple přinejmenším testuje možnost spustit iOS 12 na stařičkém iPhone 5S. Tento jablečný telefon by tak získal mnohem více aktualizací mobilního operačního systému než jeho předchůdci.

Apple podporoval modely iPhone 4S a iPhone 5 po dobu pěti let. Posledními systémy pro tyto telefony byly iOS 9, respektive iOS 10. Kdyby nakonec iPhone 5S opravdu iOS 12 dostal, byl by tak prvním s šestiletým cyklem aktualizací.

Je však potřeba mít na paměti, že iOS 12 uvolněný pro iPhone 5S může být svým způsobem „osekaný“ o některé funkce. Už tomu tak bylo mnohokrát v minulosti, když hardware daného zařízení neumožňoval využít všechny softwarové funkce.

Server 9to5Mac odhalil, že na jeho webový portál chodí návštěvníci s iOS 12 zařízeními, které mají obrazovku s rozlišením 1136×640. To bohužel není samo o sobě důkazem, že jde zrovna o iPhone 5S, jelikož stejné rozlišení má rovněž iPhone SE.

Novinky ohledně iOS 12 se začínají objevovat a zejména WebKit je díky své otevřenosti dobrým zdrojem. V minulosti se tak objevily například náznaky funkcí 3D Touch u iPhone 6S ještě před svým samotným uvedením.

Systém iOS 12 bude oficiálně oznámen na letošní WWDC 4. června, tedy za necelé dva měsíce.

Zdroj 9to5Mac