Apple vydal veřejnou betaverzi iOS 11.4 a tvOS 11.4 s AirPlay 2 pro všechny

Vývojáři se sice operačních systému dočkali o něco dříve, ale nedlouho poté Apple zpřístupnil veřejné betaverze svých systémů iOS 11.4 a tvOS 11.4 také veřejnosti. Obě obsahují dlouho očekávané funkcionality AirPlay 2 a Messages on iCloud.

Testovat může opravdu každý. Než však rozkliknete níže uvedený odkaz, zvažte své kroky. Jde opravdu o betaverze, které mají do odladěnosti opravdu daleko. Tudíž instalaci provádíte na vlastní riziko a případné poškození nebude ani uznáno jako reklamace.

A co ve veřejných betách čeká? Zejména opravdu dlouho očekávaný a odkládaný AirPlay 2 se schopností zapojit dva reproduktory HomePod v režimu stereo (HomePod by měl příslušný firmware obdržet každým dnem). AirPlay 2 vyžaduje Apple TV 4. generace nebo Apple TV 4K s nainstalovaným tvOS 11.4, který byl rovněž uvolněn pro testování.

Zatímco pro aktivní členství ve vývojářském programu je nutné platit licenční poplatky, veřejné betaverze jsou zcela zdarma. Dostupné k testování jsou iOS, tvOS a macOS (avšak nikoli watchOS).

Veškerý software k veřejnému betatestování najdete na tomto odkazu.