Apple Music pokořil hranici 40 milionů předplatitelů

Apple Music pokračuje dál v úspěšném tažení a stále získává více předplatitelů. Tento týden čísla oficiálně dosáhla 40 milionů předplatitelů napříč 115 zeměmi, kde je služba dostupná. Nová čísla citují Eddyho Cue, který rovněž oznámil povýšení Olivera Schaussera na šéfa Apple Music Worldwide.

Schausser předtím pracoval jako vice prezident oddělení Apple Music a International Content a pracoval s Eddym Cue po několik let na službách a produktech mimo USA mezi které patřily Apple Music, App Store, iTunes Movies a TV shows, iBooks a Podcasts. Tvrdí, že měl klíčovou roli v připravované akvizici služby Shazam Applem, která však není ještě zcela dokončena.

Apple dosáhl milníku 40 milionů předplatitelů méně než měsíc poté, co šéf iTunes Edyy Cue oznámil 38 milionů předplatitelů na konferenci SXSW v Austinu, Texasu. Služba tedy nabírá uživatele rychlým tempem.

Apple Music mělo ještě loni v červnu 27 milionů předplatitelů, poté 30 milionů v září, 36 milionů v únoru a 38 milionů v březnu letošního roku. Další dva miliony přibyly nyní, a to znamená jediné – nejrychlejší růst služby v její historii.

Podle Cue je rovněž velký potenciál v osmi milionech uživatelů, kteří zatím používají Apple Music v tříměsíční zkušební lhůtě.

Poslední informace Wall Street Journal naznačují, že Apple Music by mohla převzít prvenství mezi streamovacími službami v USA doposud držené konkurenční Spotify. Pokud si zachová tempo pětiprocentního růstu měsíčně, mohlo by se tak stát již v tomto létě.

Spotify mezitím ke konci února vstoupilo na burzu a oznámilo 71 milionů platících uživatelů z celkového počtu 159 milionů aktivních posluchačů služby.

Zdroj MacRumors