Fortnite Battle Royale přichází na iOS

Oblíbená počítačová a konzolová hra Fornite se dočká portování na iOS. Epic Games včera oznámili, že oblíbenou hru přenesou z velkých zařízení na iPhone a iPad. První vlna pozvánek začíná už příští týden.

Fortnite Battle Royale iOS má přinést stejně chytlavou hratelnost, tutéž mapu a obsah, a rovněž pravidelné týdenní aktualizace, jako verze pro počítače a konzole. Co více, hráči budou schopni soupeřit s vlastníky PlayStation 4, PC a Maců díky spolupráci Epic Games a Sony, což opravdu není pravidlem a toto chválíme.

Fornite Battle Royale přichází na mobilní zařízení! Na telefonech a tabletech nabídne Fortnite stejnou hratelnost pro sto hráčů, jakou znáte z PlayStation 4, Xbox One, PC a Macu. Stejná hratelnost, stejná mapa, stejný obsah a stejné pravidelné týdenní aktualizace. Od pondělí se budete moci přihlásit k velkému Invite Eventu pro iOS. Podpora zařízení s Google Android je plánována na další měsíce.

Naše partnerství s přáteli ze Sony přináší možnost Cross Play a Cross Progression mezi PlayStation 4, PC, Mac a iOS (v budoucnu Android). To znamená, že hráči s libovolným zařízením mohou hrát společně.

Tisková zpráva 

[HTML1]

Fortnite pro iOS je součástí snahy Epic Games zpřístupnit hru co nejširšímu publiku přes všechny platformy a zařízení při zachování stejné „konzolové“ grafiky a akce.

Co se týče data vydání, uživatelé se už v pondělí 12. března budou moci přihlásit na stránkách Fortnite. Krátce na to pak bude rozeslána první sada pozvánek obsahující Reedem Code, který hráči využijí pro instalaci. Vybraní šťastlivci také získají možnost přizvat kamaráda.

Fortnite pro iOS bude podporována na iPhone 6S / SE a novějším, a taktéž iPadu Mini 4, iPadu Air 2, iPadu Pro a 2017 iPadu.

Fornite se stala rychle velmi oblíbenou hrou na konzolích a počítačích. Vítězná obrazovka „Victory Royale“ se stala mezi hráči fenoménem na sociálních sítích.

Zdroj 9to5Mac