Apple vydal aktualizaci macOS High Sierra 10.13.4

Apple vydal aktualizaci macOS Highe Sierra 10.13.4. Čtvrtá velká aktualizace High Sierry je dostupná skrze Mac App Store a přichází po dvou měsících od verze 10.13.3, které opravovala především zranitelnost Spectre. Novinky v 10.13.4 se shodují s tím, co uniklo již dříve a o čem jsme informovali. 

Aktualizace je dostupné tradičně přes Mac App Store a je doporučená pro všechny kompatibilní Macy, které jsou provozuschopné macOS High Sierra. Verze 10.13.4 opět přináší mnoho oprav, zlepšení výkonu a zabezpečení, které se objevily v průběhu dvou měsíců od vydání 10.13.3. Seznam informací se neliší od toho, který nedávno unikl, a o kterém jsme informovali už dříve.

Mezi novinky pak patří Business Chat, funkce primárně využitelná ve Spojených státech ke zákaznické komunikaci skrze iMessage a přináší oficiální podporu externích grafických karet (značených eGPU).

Anglické release notes (poznámky k vydání) naleznete zde https://support.apple.com/en-us/HT208533.

Tu využijí však pouze majitelé jablečných notebooků s ThunderBolt 3 portem, tedy generace MacBooků Pro 2016 a vyšší, případně nový iMac Pro. Externí grafickou kartu zapojíte pomocí speciálního boxu s napájením a propojovacím ThunderBolt 3 kabelem, čímž získáte možnost provozovat například výkonné grafické karty NVidia. Ta má své ovladače pro macOS hotové od začátku roku.

Aktulizace 10.13.4 přináší i drobnost v podobě wallpaperu, který byl původně exkluzivní pouze pro nový iMac Pro.

Apple rovněž upozorňuje vývojáře, že macOS High Sierra je poslední verzí macOS podporující 32bit aplikace a v budoucnu od nich zcela upustí, jako se to stalo kdysi na iOS.