[TIP] Kam se poděly nákupy v App Store?

Marně hledáte tu aplikaci. Vždyť jste ji před nedávnem zakoupili, někde tu musí být! Hledáte naučeným postupem a nenacházíte. Apple totiž v iOS11 sekci Zakoupené přesunul.

V rámci redesignu systému z verze iOS 10 na iOS 11 došlo ke kompletnímu přepracování App Store. Spodní pár karet nyní tvoří odkazy Dnes, Hry, Aplikace, Aktualizace a Hledat. Zatímco hry v přechozích verzích systémů neměl zvláštní sekci, s jedenáctkou Apple nemohl vzrůstající trend (a narůstající zisky z této kategorie) ignorovat. Celkového zjednodušení se dočkala i úvodní stránka. Nabízí přehledné nejlepší zástupce daných kategorií a tematicky seskupené aplikace.

Spolu s tím vším však v Cupertinu pouklízeli i nastavení účtu včetně zakoupených aplikací. Pakliže je jako my marně hledáte, pojďme se podívat, kam se v iOS 11 ukryla záložka Koupené (Purchased).

Otevřete App Store klepnutím na ikonku. V pravém horním rohu uvidíte svého avatara (obrázek), jenž máte přiřazen k iCloud účtu. Klepněte na něj. Zobrazí se vám nabídka, která byla v předchozí verzi systému zcela dole na úvodní obrazovce. A hned první volba je Koupené, kde se skrývají všechny předchozí nákupy.