[Kuriozita] Apple Spaceship Campus trápí bug

Zní to neuvěřitelně, ale ani tak propracované dílo jako je sídlo Apple Campus 2 přezdívaný „Spaceship“ (vesmírná loď) není zcela bez chyb. Očividně ve jménu designu byly obětovány i některé prvky, které usnadňují orientaci v pohybu.

První s touto zprávou přišel server Bloomberg. Apple zaměstnanci totiž hlásí zvýšenou úrazovost, a to z důvodu neustálých srážek se skleněnými zdmi. Může to znít komicky, ale vysvětlení je kupodivu zcela prosté. Apple ve jménu čistého designu upustil při stavbě nového Campusu od veškerých zbytečných a rušivých elementů, tedy například i jasných předělů mezi skleněnými tabulemi. A to znamená očividně problém pro zamyšlené zaměstnance, kteří se s těmito čirými skleněnými tabulemi při neopatrnosti občas srazí.

Engadget však upozorňuje, že jde o styl Applu zcela vlastní. Designové volby Cupertinské společnosti vždy poutají mnoho pozornosti. Stačí si vzpomenout například na nedávné odstranění 3,5 mm Jacku z iPhone 7, odebrání tlačítka Home z iPhone X nebo například kompletní přechod na USB-C konektory v nových MacBoocích Pro. Ačkoli produkty působí takto designově čistěji, vždy působí některé z uživatelů potíže.

A zřejmě nejinak tomu bylo i s rozhodnutím vybudovat zcela prosklené chodby, ideálně bez jakýchkoli přechodů materiálů.