Funkce AirPlay 2 odstraněny z iOS 11.3 a tvOS 11.3

AirPlay 2 funkcionalita byla odstraněna ze současných betaverzí iOS 11.3 a tvOS 11.3, ačkoli ještě v předchozích sestaveních přítomna byla. Zjistili to vývojáři analýzou poslední vydané verze v tomto týdnu.

První bety obou systémů, tedy iOS 11.3 a tvOS 11.3, mohly být využity ke streamování hudby na více zařízení najednou. Tato funkce byla dostupná pro čtvrtou a pátou verzi Apple TV a všechna kompatibilní zařízení s iOS 11.

Například jste mohli s dvěma Apple TV, na nichž běžel tvOS 11.3 nastavit různé místnosti v bytě jako obývací pokoj a ložnice a poté pomocí AirPlay 2 streamovat hudbu do obou zároveň. Instalací tvOS 11.3 se rovněž Apple TV zpřístupnila pro HomeKit a ovládání z příslušné aplikace.

Jak nyní zjistil iDownloadBlog, všechny tyto funkcionality zcela chybí v posledním sestavení iOS 11.3 beta 3 a tvOS 11.3 beta 3.

Samotný AirPlay 2 ne vždy fungoval a občas padal, což by mohl být důvod k dalšímu zpoždění. Není však zcela jasné, jestli se nevrátí s novými sestaveními anebo se jej v plné aktualizaci 11.3 nedočkáme vůbec.

AirPlay 2 bylo oznámeno společně s iOS 11 v červnu, ale v oficiální verzi systému funkce přítomna nebyla. Jakmile bude vydána, měla by dle prohlášení Applu umožnit HomePodu a Apple TV spolupracovat společně s reproduktory a jinými zařízeními dohromady.

Jakmile se dočkáme AirPlay 2, veškeré ovládání bude zcela jednoduché, a to skrze aplikace Home v každém zařízení. Bude zcela jedno, kde se jaké zařízení a bude možné například spárovat dva HomePody v režimu stereo. Momentálně si však musíme ještě počkat.

Zdroj MacRumors