Nakousnuté jablko #8: baterie i paměť pro iPhone v jediném pozdru

Jestli máte iPhone 6, pak jste určitě nejedenkrát toužili po větší baterii. A pokud jej máte v základní šestnáctigigabajtové verzi, pak jste určitě nejedenkrát toužili po větší paměti. Představíme vám řešení, které vám dá obojí.

Že si iPhone 6 zaslouží přídavnou baterii, dokázal nedávno přímo Apple, když na trh uvedl svou vlastní přídavnou baterii. Jenže tento praktický doplněk řeší jen jeden problém spousty uživatelů, a tím je nízká výdrž na baterie.

Podle informací prodejců je iPhone 6 ve své základní 16 GB verze velmi dobře prodávaným modelem. A podle našich vlastních zkušeností je pouhých šestnáct gigabajtů, ze kterých je pro uživatelská data použitelných jen gigabajtů jedenáct, velmi málo. A ještě více to platí pro nejnovější iPhone 6s, který láká na možnost pořizovat video v ultravysokém 4K rozlišení.

[HTML1]

Pouzdro Kuke od značky Kuner je univerzálním řešením na obě tyto bolístky. Obsahuje v sobě totiž nejen přídavný akumulátor, ale i přídavné flash úložiště pro vaše data. To vše ve velikostně stejném pouzdře, jako by šlo jen o samotný přídavný akumulátor.

My jsme k testu měli k dispozici verzi určenou pro menší iPhone 6, se kterým jsme jej i testovali. Bezproblémové je ale jeho použití i s novějším modelem 6s.

Dva v jednom

Propojení pouzdra Kuke s telefon se děje prostřednictvím systémové Lightning konektoru, který je součástí spodní části pouzdra. Telefon se do něj vkládá vsunutím horní částí a po dokončené instalaci chrání nejen zadní stěnu telefonu, ale i jeho boky měkkým pryžovým materiálem. Poskytuje tak telefonu velmi dobrou ochranu pro každodenní použití.

Oproti konkurenci vyniká toto pouzdro především malou šířkou ve spodní části, která snese srovnání s běžnými odolnějšími pouzdry. Tam, kde konkurenční řešení přidávají i několik centimetrů, tam si Kuke vystačí se třemi milimetry.

13

Velkou nevýhodou většiny konkurenčních bateriových pouzder je skutečnost, že se dobíjejí prostřednictvím standardního microUSB konektoru, které ne každý uživatel iPhonu má k dispozici v dostatečném množství. Kuke je vybaven pouze Lightning konektorem, tudíž jeho dobíjení probíhá prostřednictvím nabíječek a kabelů, které již máte doma, na chatě či v autě k dispozici.

Při zapojení kabelu se nabíjí současně telefon i vnitřní akumulátor v pouzdře. Jeho stav je indikován čtveřicí světelných indikátorů v zadní části stěny, kterou doplňuje ještě manuální tlačítko. Jeho stisknutím celé pouzdro zapnete (a tedy spustíte dobíjení telefonu) či vypnete.

11

Kuke nechává dostupné všechny otvory včetně sluchátkového konektoru, reproduktoru i fotoaparátu. Nasazené pouzdro nijak nepřekáží jak při focení, tak při natáčení videa.

IMG_9898Samo o sobě umí pouzdro pouze dobít vnitřní akumulátor, což zvládne přibližně na osmdesát procent jeho kapacity. Pokud však doinstalujete zdarma dostupnou aplikaci Kuke, budete moci využít také jeho vnitřního úložiště. Pro uživatele je z něj k dispozici 14,5 GB a aplikace dovoluje přesouvat mezi telefonem a pouzdrem fotografie, videa, hudbu a dokumenty – tedy všechny soubory, které kterým se vinou omezení nastavených Applem dokáže externí zařízení dostat.

Prostředí aplikace je přehledné a mimo všech funkcí poskytuje také základní informace o vašem telefonu, jako je využité místo, kapacita baterie nebo využití operační paměti. Aplikace také dokáže přehrávat hudební soubory uložené v pouzdře a tím vám ušetří místo k telefonu.

Použití aplikace bylo po celou dobu bezproblémové, mile nás překvapila také rychlost datového přenosu – gigabajtové video se zkopírovalo do úložiště za méně než jednu minutu. To je rychlost, které se konkurenční datová úložiště často ani nepřiblíží.

Univerzální pouzdro Kuke spojující v sobě jak externí akumulátor, tak i přídavné úložiště, je skvělým řešením dvou palčivých problémů. Na mém telefonu tak již zůstane napořád.

4 komentáře: „Nakousnuté jablko #8: baterie i paměť pro iPhone v jediném pozdru

  • avatar
    28. 03. 2016 (15:02)
    Trvalý odkaz

    Vlado, vim, ze natocit video recenzi, nebo jen video prispevek neni nic jednoducheho a jsem rad, ze se o to na superapple aspon nekdo pokousi, ale zkuste jej priste napred pustit nekomu nezaujatemu, kdo Vam sdeli svuj nazor. Nema smysl se tu rozepisovat o vsem, na co by bylo dobre se priste zamerit. Budu se tesit na pristi video recenzi, ktera uz urcite bude mnohem lepsi.

    • avatar
      29. 03. 2016 (07:22)
      Trvalý odkaz

      No takhle ne, tedy: šup mi do mailu co vše je podle tebe špatně!

      Videorecenze sice natáčím asi dvanáct let kontinuálně a věřím, že stále nevím všechno. A ano, videa před zveřejněním tady jsou týden dostupné na YT a na našem FB kanálu, což – jak věřím – představuje spoustu nezaujatých očí.

      Stojím o každý názor. Díky! :)

  • avatar
    29. 03. 2016 (05:39)
    Trvalý odkaz

    Zdravím.
    Rád bych se dozvěděl, zda se k přídavné paměti dá dostat i jinak než z iPhonu. Má představa je ta, že iPhone s pouzdrem připojím. Pouzdro zafunguje jako fleška. Já z MacBooku nakopíruju soubory a ty si pak v iPhonu mohu přehrát.
    Ale takhle to asi nefunguje, nebo?
    Díky. Hezký den.

Komentáře nejsou povoleny.