Apple má tajnou laboratoř, která vyvíjí revoluční displej

Na Taiwanu existuje tajemná laboratoř, která pro Apple vyvíjí a připravuje nový typ displeje. Má být tenčí a jasnější, než všechny displeje současné.

Apple tuto vývojovou laboratoř umístěnou na severu Taiwanu otevřel již dříve v tomto roce. Tvrdí to alespoň web Bloomberg, podle kterého má tato laboratoř na starosti vývoj novějších displejů pro budoucí Apple produkty. Tyto displeje mají být tenčí a lehčí než cokoli, co známe ze současnosti.

Pro tuto laboratoř také Apple naverboval odborníky pracující na displejích ve společnostech AU Optronics Corporation i Qualcomm.

Komplex, který dříve vlastnila společnost Qualcomm, zaměstnává v současné době padesát zaměstnanců. Apple také prostřednictvím dvou inzerátů (1, 2) poptává pro tuto laboratoř další odborníky. Obě pozice vyžadují zkušenosti s technologiemi používanými v současných zobrazovačích.

appletaiwandisplay

Bloomberg také potvrdil, že továrna je skutečně provozována Applem s podotknutím, že v oblasti s recepcí bylo umístěno známé Apple logo a zaměstnanci, které viděli, nosí na pláštích vizitky s uvedením Applu. Nicméně ani Apple, ani žádný se zaměstnanců se k samotné budově nijak nevyjádřili.

Nicméně není to první zpráva týkající se Applu i displejů. Již v minulém týdnu se objevila informace, že konsorcium firem Hitachi, Sony a Toshiba aktuálně jednají s Applem a snaží se s ním dohodnout na zajištění výroby displejů pro nové iPhony řady 7. Ty prý mají být vybaveny displejem typu OLED, které Apple doposud ve svých produktech nevyužíval.

Nicméně další zprávy reálnost jejich snahy rozporují a uvádějí, že Apple společně s Foxconnem hodně investovat do vylepšení stávající technologie TFT-LCD a přechod na OLED, kterou ve svých nejvyšších řadách telefonů používá například Samsung, není v horizontu nejbližších dvou let očekávatelný.