Tim Cook: Apple neplánuje spojit Macy a iPady do jednoho zařízení

Tím, jak iPad Pro stírá velikostní i výkonnostní rozdíly mezi tablety a počítači, se stále častěji objevuje myšlenka: jak by dopadla spojení nejlepších vlastností obou zařízení do jediného přístroje? V Applu však o jakémkoli možném spojení vůbec neuvažují.

MacBook-iPad-Pro

Podle informací, které přinesl deník Irish Independent, popřel tyto myšlenky přímo Tim Cook, když řekl:

Velmi silně cítíme, že naši zákazníci nehledají zařízení, které by bylo spojením Macu a iPadu. Bojíme se, že by dojmy a pocity z takového přístroje nebyly takové, jaké zákazníci očekávají. Místo toho chceme vyrábět nejlepší tablety na světě a nejlepší Macy na světě. A přinést obojí dohromady nepřinese ani jedno z toho. Museli bychom sáhnout ke kompromisům.

Podle Cooka mají jak iPady, tak i Macy velmi slibnou budoucnost tak, jak jsou. Současně Tim Cook vyjádřil také optimismus ohledně klesajících prodejů iPadů v posledních několika čtvrtletích a věří, že právě iPad Pro je tím zařízením, které by mělo tento pokles zastavit.

Je pravda, že rozdíly mezi architekturou X86 (Intel) a ARM (Apple Ax) jsou nejmenší v historii. To znamená, že se snažíme, aby lidé používaly obě tyto zařízení současně a bez zádrhelů mezi oběma přecházeli. Díky technologiím, jako je Handoff je velmi jednoduché střídání různých našich produktů v průběhu práce.

2015-11-15_bus_14584842_I1

A mimo jiné to také znamená, že snahou Applu je prodat jak počítač, tak i tablet a získat tak z jednoho zákazníka peníze dvakrát. To v případě dostupnosti zařízení typu dva-v-jednom nehrozí a spousta uživatelů by si vystačila právě s tímto jedním hybridem.

Cook také prohlásil, že lidé již nemají důvod kupovat si PC počítač – s výjimkou, že půjde o počítač od Applu.

Ano, iPad Pro je náhradou za notebook pro mnoho, mnoho lidí. Začnou jej používat a zjistí, že již nic jiného nepotřebují, s výjimkou svých telefonů.

Tomuto tvrzení trochu odporují první zkušenosti uživatelů. Ty hovoří o tom, že iPad Pro je skvělý například pro kreslení a podobnou kreativní činnost, počítač však nahradit ve všech činnostech nedokáže. A to i přesto, že rychlost jeho procesoru překonává MacBooky Air.

Zdroj: Irish Independent (via Macrumors)