Quad Lock Tripod adaptér: s iPhonem na stativ [Zkušenosti]

Systém držáků Quad Lock pro vás jistě není neznámý, nedávno jste si o něm mohli přečíst v recenzi držáku na kolo. Ovšem nejen na kole jej můžete využít.

Na systému Quad Lock je zajímavé to, jak je univerzální. Vše se točí okolo základního obalu, který se pro svůj iPhone pořídíte a množství příslušenství, které k němu dokážete připojit. Obal je totiž na své zadní stěně vybaven speciálním úchytem, který dovoluje snadné a pevné spojení s držákovou částí.

A tou můžete být nejen dříve testovaný držák na kolo, ale i držák do automobilu. Anebo na klasický fotografický stativ, jako v případě adaptér Quad Lock Tripod.

product_2104404

Jde o jednoduchý adaptér, který je ve spodní části vybaven klasickým stativovým závitem 1/4″, díky čemu jej lze bez problémů upevnit na drtivou většiny fotografických stativů. Ve své horní části pak má Quad Lock úchyt pro připevnění telefonu.

Quad-Lock-tripod-mount--video_5416fa1b-c48d-4481-9d44-69240ed91432_1024x1024

Ten drží v adaptéru pevně a stabilně, zkoušeli jsme jej nejen při klasickém fotografování, ale i při natáčení videa, při kterém byl umístěn v steadicam systému od firmy Manfroto. Překvapivě pevně pak telefon držel i na selfie tyči vybavené opět stativovým závitem a nikoli často používanými, i když nespoehlivými pružinovými úchytkami.

396192

Quad Lock Tripod adaptér je jednoduchý kousek plastu, který však funguje přesně tak, jak od něj očekáváte. Pokud často fotíte iPhonem, uvažujte o něm. A pokud již používáte pouzdro se systémem Quad Lock, pak je vaše rozhodování o něco snadnější.