Apple novinky: 8. týden [2015]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě osmý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Do Cupertina se sjíždějí vývojáři

01Během ledna a února se do kalifornského sídla společnosti Apple sjížděli vybraní vývojáři a designéři aplikací. Jablečná společnost je sezvala, aby uspořádala stovku workshopů, na kterých společně dokončí připravy programů založených na WatchKitu.

Řada vývojářských studií již svou účast ukončila a někteří ještě budou během tohoto měsíce přijíždět. Podle dostupných infomrací se jedná především o tvůrce sportovních aplikací a programů pomáhajících zvýšit produktivitu.

Současně také Apple jedná s bankovními ústavy a jejich vývořářskými partnery o možnosti podpory Apple Pay v připravovaných chytrých hodinkách.

Někteří vývojáři, kteří již měli možnosti setkat se s prostředím Goole Wear tvrdí, že Watch OS je mnohem sofistikovanější, přestože řada funkcí, jako například posílání e-mailu, není stále dokončena.

Nový produkt bude představen nejdříve za měsíc a cupertinští inženýři mají ještě dostatek času vše doladit.

Zdroj

Apple Watch ve výrobě

02Apple požádal své dodavatele, aby vyrobili 5 až 6 milionu kusů chytrých hodinek pro první vlnu prodejů, které se za nedlou rozběhnou. Polovinu celkového množství pokryje nejlevnější model Appl Watch Sport, jehož cena se odhaduje na necelých 350 dolarů. Třetina celkové produkce bude náležet dražšímu modelu a zbytek bude tvořen modelem nejdražším. Ten bude více vyráběn až v druhém čtvrtletí letošního roku a jeho cena dle odhadů může překročit hodnotu 4000 dolarů.

V souvislosti s Apple Watch unikla ještě jedna zajímavá zpráva. Apple zahájil jednání s některými zahraničními institucemi o výhodách chytrých náramkových zařízeni. Tyto kroky ukazují na plán Applu rozšířit prodej svých hodinek za hranice USA. Konkrétní termín expanze není ještě znám.

Zdroj

Samsung a Apple Pay

03Jihokorejský výrobce mobilních telefonů v minulém týdnu oznámil nákup společnosti LoopPay, která se specializuje na mobilní platby.

LoopPay vyvinula svou vlastní technologii mobilních plateb, když stávající čtečky magnetickýh pásků platebních karet předělala na bezkontaktní příjmače. V ideálním případě by tato zařízení mohla brzy být v každém obchodě, který v současnosti používá čtečku magnetických pásků.

K této informaci ještě musíme přidat fakt, že mobilní divize Samsungu již nějaký čas spolupracuje s experty na bezhotovostní platby Willem Graylinem a Georgem Wallnerem. Výsledkem by mohla být konkureční služba k Apple Pay a představena nejspíš bude již příští měsíc spolu s Galaxy S6.

Zdroj

Apple a další žaloba

4Tentokrát se s jablečnou společností soudí výrobce baterií A123 Systems, který tvrdí, že jeho inženýři byli do Applu přetaženi lepší nabídkou. Samozřejmě, že si sebou tito specializovaní pracovníci odnesli řadu informací a cenných zkušeností, které se budou jejich novému zaměstnavateli náramně hodit.

Tato skutečnost vyplavala napovrch po té, co se na počítačích bývalých zaměsnanců našli emailové zprávy, které je do Cupetina zvaly a nabízely jím lepší podmínky. Tito experti se podíleli na vývoji nových technologií a jejich smlouvy obsahovaly konkureční doložku.

Ve světle posledních informací o tom, že Apple připravuje vývoj vlastního elektromobilu a že výdž baterií jeho hodinek je dost mizerná, je zájem o specialisty z oblasti baterií zřejmý.

Zdroj

2 komentáře: „Apple novinky: 8. týden [2015]

  • avatar
    26. 02. 2015 (11:00)
    Trvalý odkaz

    Moc se omlouvám, neberte to osobně. Jen mě to krapet trkalo do očí.

    jejich vývořářskými partnery
    Goole Wear
    se za nedlou rozběhnou
    model Appl Watch Sport
    bezkontaktní příjmače
    mohla být konkureční služba
    a nabízely jím lepší
    obsahovaly konkureční doložku
    ————–
    a nejsem si jistý, zda by tady:
    Samozřejmě, že si sebou tito specializovaní
    nemělo být …s sebou…

    Ještě jednou se omlouvám.

Komentáře nejsou povoleny.