Shoulderpod S1: iPhonem z ruky i ze stativu [Zkušenosti]

iPhony natáčejí velmi kvalitní video. Ovšem držet telefon po několik desítek minut není ani pohodlné, ani praktické. Ruční stativ Shoulderpod S1 však slibuje tyto neduhy odstranit.

Testovaný Shoulderpod S1 se skládá za tří částí: držáku, válcového závaží se stativovým závitem a popruhem na ruku. Držák se svým tvarem nejvíce podobá svěráku. Pomocí závitu a šroubu v horní části proti sobě posunujete dvojici kleštin, které jsou na vnitřní straně opatřeny protiskluzovým pryžovým materiálem.

sp1

Do kleštin je možné uchytit všechny současné i minulé iPhony s výjimkou modelu 6 Plus, který je již přeci jenom trochu větší. Pečlivým dotažením šroubu uchytíte telefon a nemusíte se bát, že by vám při natáčení vypadl.

shoulderpod_zoom

Pokud použijete pouze držák s kleštinami, nebude se vám příliš dobře držet v ruce. Ve spodní části však má klasický stativový závit, jehož prostřednictvím přichytíte celou sestavu k jakémukoli stativu nebo steadicamu.

maxresdefault

Když budete chtít natáčet přímo z ruky, musíte nejdříve zašroubovat do tohoto závitu dodávané kovové závaží. Tím vytvoříte dostatečný prostor pro uchopení do dlaně ruky a díky hmotnosti závaží nemá držák tendenci s telefonem přepadávat na žádnou stranu. Vše pak můžete pojistit ještě páskem, který si navléknete okolo zápěstí.

Bez roztřesených záběrů

Překvapilo mě, jak pohodlné je použití držáku při natáčení z ruky. Při klasickém držení telefonu prsty obou rukou jsem měl vždy po krátkém čase video rozklepané, protože mi do prstů nastupovaly křeče. V případě použití Shoulderpodu S1 k ničemu takovému nedochází.

Pokud máte fotoaparát s bezdrátovým propojením na chytrý telefon pro vyspělou funkcionalitu (například LiveView, dálkové ovládání fotoaparátu, přenos informací GPS do snímků, přenos pořízených fotografií nebo filmů do telefonu apod.) hodí se upevnit chytrý telefon do sáněk na blesk. Kromě jiného tak můžete fotoaparát doplnit o ohromný náhledový displej s vysokým rozlišením. (Redukce na standardní universální závit 1/4″-20 do sáněk není součástí balení.)

Shoulderpod_S1_professional_smartphone_rig_filmmaker_grip_iPhone

Sympatické jsou také nízké rozměry celého zařízení, které snadno složíte do brašny, tašky nebo batohu, a můžete jej tak mít vždy po ruce.

Shoulderpod S1

  • cestovní držák pro iPhone

  • líbilo se: univerzálnost, pohodlné použití, více funkcí
  • nelíbilo se: proměna ze stativové verze na ruční chvíli trvá
  • 
cena: 819 Kč
  • zapůjčil: www.easystore.cz