OS X Yosemite byl po měsíci na 36 procentech počítačů. Jde o nový rekord.

Aktuální verze operačního systém Apple OS X 10.10 Yosemite oslavil první celý měsíc od svého uvedení. A hned šlo o měsíc vpravdě rekordní.

Za první měsíc totiž  prostřednictvím navštěvovaných stránek agentura Net Applications zjistila, že OS X 10.10 je aktivně používáno na 36,6 % Apple zařízeních. Je to tedy téměř o 5 % více oproti loňskému OS X Maverics, u kterého bylo po měsíci od vypuštění zaznamenáno používání pouze na 32 % zařízení.

V porovnání s ještě staršími systémy je na tom Yosemite v tomto jednoměsíčním sledovacím okně dokonce o 85 % lepší, než v 2012 uvolněný Mountain Lion a o celých 114 % více, než Lion z 2014. Nutno však dodat, že tyto operační systémy nebyly dostupné zdarma, jako je tomu v současnosti.

yosemite poster

Samozřejmě tento náhlý nárůst přináší i řadu komplikací, které jste už i vy mohli v OS X Yosemite postřehnout. Zádrhely jsou například v komunikaci s iOS 8 nebo problémy Wi-Fi připojením.

Lepšímu vzestupu OS X Yosemite určitě pomohla i veřejná betaverze vypuštěná o něco dříve, což pomohlo opravit množství chyb. U předchozích verzí to Apple umožnil pouze vývojářům, a tak mohlo proběhnout testování jen v omezenému počtu.

Net Applications také naměřila, že 18 % zařízení používá některou z již nepodporovaných verzí OS X. To však vzhledem k tomu, že výkon podávaný OS X Yosemite na starších strojích s klasickým diskem a malou operační pamětí nepatří k nejlepšímu, není nic překvapivého.

Zdroj: Computerworld (via Macworld)

Jeden myslel na “OS X Yosemite byl po měsíci na 36 procentech počítačů. Jde o nový rekord.

  • avatar
    10. 12. 2014 (12:58)
    Trvalý odkaz

    Rekord-nerekord, ja som pekne robil rollback na Mavericks. Po nainstalovani na Yosemite na MB Pro 8.2 som mal pri prepinani grafiky aterfakty na obrazovke co dost rusilo. Po neuspesnej konzultacii a pokusoch a testoch s ludmi z bug reportingu som sa rozhodol na rollback, kde sa nic podobne nedeje… Aj som rad, lebo mi ta „tepla“ tema s ikonkami ako z materskej skolky nesedela…

Komentáře nejsou povoleny.