Odemykejte Mac pomocí Touch iD ze svého iPhonu

fingerkey icoSenzor otisku prstu Touch ID je nejjednodušší a nejpohodlnější způsob odemykání iPhonu a nově i iPadu. Po uvedení nové aplikace od Leandra Luizariho s názvem FingerKey můžete pomocí zmíněného senzoru odemykat už i váš Mac.

Celá služba pracuje použitím technologie Bluetooth 4.0, prostřednictvím které spáruje s vaším Macem, čímž výrazně šetří energii telefonu a vyhýbá se problémům, které přicházejí při spárování pomocí Wi-Fi. To používají některé podobná konkurenční řešení. Samozřejmě se používá i speciální šifrování veškeré komunikace, čímž jsou chráněny všechna citlivá data.

Screen-Shot-2014-11-30-at-11.43.37-AM-640x303

Jednoduché použití

Obě zařízení – tedy počítač i telefon – stačí pouze jedenkrát spárovat, nasnímat do aplikace váš otisk prstu a pomocí něj pak kdykoli Mac odemknete.

Nechybí také widget v oznamovacím centru, který tuto záležitost ještě více usnadní. Nemusíte tak vůbec aplikaci v telefonu spouštět, stačí jen stáhnout dolů roletu centra. Umožní vám například i odemknout více Maců najednou.

screen568x568 screen568x568 (1)

Bohužel s nejnovějšími iPhony 6 a 6 Plus se objevily malé komplikace, kdy aplikace ne vždy nepracuje správně. Vývojáři ale slibují, že problém bude vyřešen co nejdříve přicházejícím updatem. Pokud vás tato novinka oslovila, chvíli vyčkejte. A pokud nemáte iPhony 6 nebo 6 Plus, můžete ji vyzkoušet již nyní.

qr fingerkey Aplikace: FingerKey

Autor: Leandro Luizari
Cena: 1,79 EUR