MiPow Playbulb Candle: tahle svíčka vás bude bavit [Zkušenosti]

Aby těch chytrých doplňků nebylo málo, dorazila nám do redakce k testu také chytrá svíčka. Svítí, voní, nepálí a můžete ji sfouknout. A nejen to.

Použití slova svíčka je v případě tohoto zařízení více než na místě. Má totiž tvar klasického svícnu určeného pro čajové svíčky jen s tím rozdílem, že dovnitř nevkládáte kalíšky s voskem a knotem, ale tři tužkové baterie.

Prostor pro jejich uložení se skrývá ve spodní části základny a dostanete se k němu po sejmutí spodního krytu. Toto řešení chválíme, protože na první pohled nejde nijak poznat, kde jsou baterie vloženy a nijak tak neruší čistý vzhled.

Horní část, kterou tvoří poloprůhledný plast velmi dobře imitující mléčné sklo, pak již jen dotváří vzhled elegantní svítilny. Svými rozměry je svíčka ideální pro uchopení do dlaně.

BTL300_Style_8

Pokud nahlédnete dovnitř, spatříte tvarovou imitaci plamene, který pouze kryje vícebarevnou LED diodu. Spojení tohoto světelného zdroje s klasickými bateriemi se odráží ve velmi dobré výdrži – při průměrném svícení čtyři hodiny denně budete muset články měnit až po dvou měsících.

orange-copy blue-copy

Jedna svíčka, mnoho použití

Vzhledem k tomu, že se o této svítilně dočítáte na těchto stránkách, dá se tušit nějaká ta přítulnost k jablečným produktům. Ano, je zde – svítilna totiž obsahuje Bluetooth připojení a vy ji tak můžete ovládat prostřednictvím zařízení se systémem iOS. Použita je bezdrátová BT technologie ve verzi 4.0 Smart, což však pro použití diskriminuje některá starší iOS zařízení, jako jsou například první dvě generace iPadů nebo iPhony do verze 4 včetně.

playbulb candle aplikacePo instalaci ovládací aplikace, která je na App Storu dostupná zcela zdarma, můžete pak zcela ovládat svit svíčky. A to nejen její intenzitu, ale i barvu. Pokud budete mít svíček více, můžete je sdružovat do skupin a snadno tak ovládat všechna současně.

Světlo svíčky je příjemné, tlumené a v žádném případě vás nebude oslňovat. Zkrátka velmi podobné tomu, které dokáže zprostředkovat klasická čajová svíčka ve svícnu se stínítkem z mléčného skla. MiPow Playbulb Candle navíc dokáže přidat i barvu a dálkové ovládání.

A nejen to, snaží se konkurovat i klasickým aroma lampám. Uvnitř balení najdete tři vonné vložky, které po vložení do centrální části slibují provonět celou místnost. K dispozici jsou vůně levandule, růže a zeleného čaje. Musíme však připustit, že nejde o vůbec intenzivní vůně a běžná aroma lampa podává daleko znatelnější výsledky.

Tímto však stále podobnost s klasickou svíčkou nekončí. Stejně, jako dokážete sfouknout planem klasické svíčky, stejně tak dokáže vypnout také svíčku od MiPowu. Vážně, stačí na virtuální plamen fouknout a svíčka se vypne. A opětovným fouknutím se opět rozsvítí. Umí totéž i vaše klasická čajová svíčka?

BTL300_4Mimo foukání funguje pro rozsvícení a zhasnutí také gesto máchnutí dlaní směrem dolů na svíčku.

V průběhu testování se svíčka osvědčila také jako noční lampička do dětského pokoje. Díky možnosti nastavení vhodné barvy a intenzity neruší při spánku (což se rozhodně o spoustě nočních lampiček říci nedá), přesto však pokoj dostatečně osvětluje. Obstála tak zcela na jedničku.

Na samotný závěr jsem si nechal malou zajímavost – výrobce ve svých materiálech píše, že svíčku můžete otočit vzhůru nohama a prostor ve spodní části použít jako stojánek pod skutečnou svíčku. A přestože sem čajová svíčka pasuje naprosto dokonale, nenašel jsem v sobě dostatek odvahy k jeho zapálení.

Třeba budete úspěšnější.

MiPow Playbulb Candle

  • svíčka ovládaná mobilním telefonem
  • líbilo se: vzhled a provedení, snadnost použití, výdrž
  • nelíbilo se: vůně by mohly být výraznější
  • cena: 699 Kč
  • zapůjčil: easystore.cz