Jak zjistit, jestli je kupovaný iPhone nebo iPad blokovaný či dokonce kradený?

Operační systém iOS 7 přinesl bezpečnostní pojistku, které nedovoluje použít zařízení, u kterého původní majitel zapnul funkci Find my iPhone. Nyní přichází možnost, jak tuto blokaci zjistíte.

find my iphone logoOd zavedení této vychytávky sice uplynulo mnoho času, avšak množství dotazů týkajících se koupě telefonu z druhé ruky, který vyžaduje Apple ID původního majitele a který tak nejde obnovit ani použít, nikterak neklesá. A i přes tuto dobu stále neexistuje postup, jak toto zabezpečení obejít. Pro nás všechny, kteří máme takto zabezpečené přístroje, dodávám: naštěstí.

Apple však nabízí možnost, jak si můžete u zařízení ještě před jeho koupí ověřit, zda jej původní majitel nemá zamknut.

Tento tip je funkční pro všechna zařízení se zapnutou službou Find my iPhone s verzí iOS 7 nebo vyšší.

Jak na to

  1. Ve svém webovém prohlížeči otevřete stránku www.icloud.com/activationlock,
  2. do políčka Enter your device IMEI or Serial Number (Zadejte IMEI nebo sériové číslo zařízení) zadejte požadovaný identifikátor. Ten najdete na zadní straně každého iPhonu (sériové číslo i IMEI), nebo iPadu (u Wi-Fi modelů pouze sériové číslo). Dále opište kód z obrázků a klepněte na tlačítko Continue (Pokračovat),
    Screenshot 2014-10-02 at 16.02.41
  3. po chvilce uvidíte, zda je zařízení blokováno (On), nebo ne (Off). Pokud ano, nekupujte jej, dokud jej původní majitel neodstraní ze svého iCloud účtu. Jakmile tak učiní, změní se zde status právě na Off (Vypnuto).
    Screenshot 2014-10-02 at 16
  4. Hotovo! Nyní víte, zda telefon nebo tablet, který máte před sebou, máte nebo nemáte koupit.