Apple novinky: 39. týden [2014]

Jaké zajímavé události přinesl nejen v jablečném světě třicátý devátý týden letošního roku? Nahlédněte do tradičního přehledu veškerého dění, které by vám nemělo uniknout.

Ohnutý iPhone

00Veleúspěšný začátek prodeje iPhone 6 získal první škraloup. Nová aféra, která doprovází iPhone 6 plus zvaná „bendgate“, zahýbala médii. O problému jsme informovali v tomto článku.

Na webu youtube.com se objevilo video, ve kterém jsme měli možnost vidět, jak lze největší iPhone ohnout, nosíte-li jej v kapse kalhot. Mediální humbuk, který se kolem této konstrukční vady spustil, zakončil Apple prohlášením, že pouhých 9 zákazníků reklamovalo deformovaný iPhone (informovali jsme zde). Cupertinská společnost dokonce pro rozvíření pochybností dovolila několika novinářům vstoupit do testovací laboratoře, kde se jablečné přístroje vystavují různým tlakům, rotacím a pnutím.

Následoval nezávislý test Consumer Reports, který prokázal, že ohnout iPhone 6 Plus vyžaduje poměrně dost síly a přestože je deformace možná, při běžném používání k ní téměř nedojde.

Zdroj

iOS 8 několikrát

01Je již pravidlem, že po vydání nového iOS se sleduje jeho přijímání uživateli. Apple na svém oficiálním webu informoval vývojáře, že 21. září byl iOS 8 na 46% zařízeních a iOS 7 na 49%. Zbývající procenta náleží starším verzím.

Protože měla osmička při svém uvedení chyby, Apple velice rychle připravil aktualizaci. Ta však způsobila ještě více problémů a proto ji téměř okamžitě po uvolnění stáhl. Díky ní si řada uživatelů ze svých telefonů vyrobila pouze kapesní počítače, protože aktualizace znemožnila připojení k mobilní síti. Podrobně jsme o této skutečnosti informovali v tomto článku.

Velmi krátce na to následovalo uvolnění další verze 8.0.2., která předchozí fatální chybu napravovala a rovněž přidávala některé další opravy. Podle posledních testů to vypadá, že tato verze zrychlila systém v iPhone 4S.

Akcie zareagovaly

Apple shares fall amid concern at iPhone and iPad salesUdálosti uplynulých týdnů se neblaze podepsaly na hodnotě akcií Applu. Pokles o 3 procentní body byl ovlivněn nejen aférou „bendgate“ a nefunkční aktualizací, ale také opětovným únikem citlivých fotografií, které se dostaly z iCloudu celebrit. Za únikem stojí jednak nedostatečné zabezpečení účtů uživateli a také nedostatečný ochranný mechanismus ze strany Applu.

Předpokládá se, že pokles ceny akcií je pouze krátkodobý a pokud zvažujete jejich nákup, učiňte tak v nejbližších dnech. Říjnová keynote může cenu opět popostrčit nahoru.

Zdroj

FBI chce data

03Ředitel americké FBI James Comey se vyjádřil, že by byl rád, aby společnosti Apple a Google nestavěly svůj marketing na důkladném zabezpečení telefonních přístrojů přidáváním dalšího šifrování. Věří, že se nikdo nemůže stavět nad zákon a pokud to zákon vyžaduje, měly by být potřebná data k dispozici.

Před nedávnem Apple obnovil svou stránku věnovanou jeho přístupu k poskytování soukromých informací vládním institucím a v nedávném rozhovoru rovněž Tim Cook potvrdil, že Apple neskenuje soukromou poštu a zprávy iMessage a pokud by k ním chtěla vláda přístup, nebude jej schopen poskytnout. Nevlastní totiž žádné šifrovací klíče.

Zdroj

Apple Watch ve dvou kapacitách

04Poslední odhady analytiků naznačují, že bychom se mohli u jablečných hodinek dočkat dvou velikostí vnitřní paměti. Levnější varianta bude mít velikost 4 GB zatímco dražší verze bude osazena 8 GB. Operační paměť bude mít kapacitu 512 MB. Komunikaci s okolím bude zprostředkovávat kombinovaný chip podobný tomu z iPhone 5s a NFC bude zajišťovat stejná technologie, kterou lze najít v nejnovějších iPhonech.

Zdroj

2 komentáře: „Apple novinky: 39. týden [2014]

Komentáře nejsou povoleny.