Apple má zřejmě problém: nové iPhony 6 Plus lze velmi snadno ohnout

Internetové diskuse i sociální sítě se začínají plnit nářky majitelů nového iPhonu 6 Plus, který se při běžném nošení v přední kapse kalhot snadno ohne. 

iphone 6 plus bendVypadá to, že se Applu snaha – podle některých nesmyslná – o co nejmenší tloušťku telefonů zažala nevyplácet. Velká plocha nového iPhonu 6 společně s jeho tenkostí a použitím tak měkkého materiálu, jako je hliník, zadělalo společnosti na nehezký problém. Mnozí jej přirovnávají k problémům s anténou u iPhonu 4.

Oč jde? Pokud na telefon zatlačíte, bude vám stačit poměrně malá síla k tomu, abyste jej v místě oslabení konstrukce tlačítky pro regulaci hlasitosti ohnuli. Je zajímavé, že při tomto ohnutí ve většině případů nedojde k praskunutí či dalšímu poškození displeje. Nicméně při pokusu o ohnutí telefonu zpět již k destrukci zobrazovače dochází.

[HTML1]

K tomuto poškození dochází nejčastěji v případě, že uživatel nosí telefon v úzké přední kapse kalhot, konkrétně při sednutí. Již samo takové nošení takto velkého telefonu považují mnozí za nepohodlné a přiznejme si, že telefon této velikosti již patří spíše mezi kabelková, než kapesní zařízení.

Přímo Apple prozatím k celé kauze nezaujal žádné oficiální stanovisko. Jakmile tak učiní, budeme vás informovat.

Jeden myslel na “Apple má zřejmě problém: nové iPhony 6 Plus lze velmi snadno ohnout

  • avatar
    24. 09. 2014 (10:45)
    Trvalý odkaz

    Patrim do skupiny, ktera kupuje az edici „S“, protoze to pak stoji mnohem mene nervu a vice zabavy. Diky prodejnimu uspechu se na 6s opravdu tesim, bude to nejvychytanejsi a naprosto dokonale odladena verze .)

Komentáře nejsou povoleny.