Hrajeme hry na iOS: White Tile, Traffic Racer, Airplane Fly Highway

Jak rychle zvládnete proklikat trať? Chtěli jste jet po dálnici obrovskou rychlostí a kličkovat mezi auty jako v akčním filmu nebo jste chtěli být pilotem?

Jak rychle umíte klikat?

Jednoduchost, akčnost a zábavnost. Takto by se dal také popsat herní titul s názvem White Tile. Stáhnout si ho můžete zdarma z App Store.

O co jde? Velmi jednoduchá hra, která nabízí velkou hratelnost. Všechno, co k hraní potřebujete, je vaše rychlost klikání. Hru lze přirovnat k závodním titulům. Pohybovat se budete mezi černými a bílými obdélníky. Černá barva Vám ukazuje cestu. A jaký je cíl hry? Co nejrychleji se proklikat po černých obdélníkách až do cíle. Obdélníky jsou rozděleny do celkem 4 sloupců a čtyř řádků. V každém řádku je pouze jeden černý obdélníky. Jakmile kliknete na bílý, hra končí a vy musíte začít znovu.

photo (6) photo (7)

Ačkoliv jde v principu o opravdu lehkou hru, zábavnost šplhá na vysokou úroveň. Stále se budete snažit překonávat své rekordy. Jenom dávejte pozor, aby Vám v tom zápalu hry a té rychlosti nezačal hořet iPhone, jak budete zběsile klikat.

qr white tailAplikace: White Tile
Zaměření: hra – závodní klikačka
Líbilo se: hratelnost, zábavnost, jednoduchost
Nelíbilo se: otravné reklamy
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma

Konečně jiná nekonečná běhačka

Nekonečných běhaček je opravdu nekonečné množství. Všechny jsou na jedno brdo. Z řady vyčnívá titul Traffic Racer, který si můžete stáhnout z App Store zdarma.

Jak již název napovídá, místo běhání s nějakou postavičkou, sednete za volant pořádné káry a budete se řítit po dálnici obrovskou rychlostí. V čem je ale hra odlišná? Dálnice má celkem čtyři pruhy. Vy si můžete vybrat, zda bude provoz jednosměrný nebo obousměrný. Upřímně, obousměrný provoz je sice náročnější, ale mnohem zábavnější. Vaším cílem je samozřejmě dojet co nejdále a získat nejvyšší skóre. Musíte být ale neustále ve střehu. Auta, kterým se chcete vyhnout, Vám můžou vjet do cesty. Každé auto jede odlišnou rychlostí. K tomu ještě ovládání nakláněním iPhone. Jak daleko dojedete?

photo (9) photo (11)

Traffic Racer je opravdu povedenou hrou. Má hezkou grafiku a skvělou hratelnost. V herním obchodě si můžete za vydělané peníze kupovat vylepšení na vozidlo nebo si rovnou koupit nové auto. Vozidel ke koupení je ve hře opravdu velké množství.

qr traffice racerAplikace: Traffic Racer
Zaměření: hra – nekonečná jízda
Líbilo se: grafika, zpracování, hratelnost
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Vždycky jsem chtěl být pilotem

Chcete se dostat do vzduchu a ovládat těžký stroj? Stáhněte si zdarma letecký simulátor Airplane Fly Hawaii.

Cíl je jednoduchý. Vzlétnout, přeletět a přistát na cílovém letišti. Ovládání hry není nikterak složité. Stačí posunout virtuální páčku úplně nahoru a k zatáčení Vám poslouží virtuální joystick. Pak se podívat na mapu, nasměrovat letadlo a samozřejmě bezpečně přistát. Ačkoliv se Vám bude zdát, že vzdálenost mezi letišti je malá, samotný let pár minu zabere. Za úspěšně dokončený let získáte body, které lze využít k nákupu další letadel nebo mapy při západu slunce. Bohužel, samotný let je pěkná nuda. Nejzábavnější část je start a přistání. Ve vzduchu prostě nasměrujete letadlo a iPhone můžete odložit na stůl, počkat až dorazíte k cíli, pak už jenom přistát.

photo (8) photo (10)

Pochválit ale musím fyziku, která je v rámci možností dobře nastavená. Potěší také velké množství letadel k dokoupení za nalétané body. Vybrat si můžete třeba i vzducholoď.

qr airplane fly hawaiAplikace: Airplane Fly Hawaii
Zaměření: hra – letecký simulátor
Líbilo se: grafika, hratelnost
Nelíbilo se: ve vzduchu je hra pěkná nuda
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma