WD My Passport Pro: kapesní RAID s Thunderboltem [Zkušenosti]

Pokud chcete vnitřní úložiště svého Maca rozšířit, pak často váháte mezi rychlým nebo velkým úložištěm. Máme pro vás tip na vše v jednom.

Screenshot 2014-05-26 09.42.10Externí úložiště My Passport Pro od společnosti Western Digital váží necelého půl kilogramu a v kovovém pouzdře se ukrývají hned dva disk o kapacitě 1 TB každý (celkem tak můžete, v závislosti na nastavení, využít až 2 TB úložného prostoru). K počítači jej připojíte prostřednictvím integrovaného Thunderbolt kabelu, díky čemu využijete rychlost vnitřních disků na maximum a nebudete potřebovat žádné externí adaptéry – Thunderbolt port v počítači si poradí s napájením bez problémů. Disk je však určen jako koncové zařízení, není možné jej zapojit doby součást řetězu dalších zařízení.

Prohlídku disku, fungování ovládací aplikace, naměřené přenosové rychlosti i spoustu dalších informací najdete v našem tradičním videotestu.

Videotest disku WD My Passport Pro

[sociallocker][HTML1][/sociallocker]

My Passport Pro je plně připraven pro použití v prostředí OS X, již z výroby přichází naformátován nativním souborovým protokolem HFS+. Na disku najdete také instalaci ovládací a konfigurační utility, jejíž pomocí můžete především přepínat mezi jednotlivými funkčními režimu (RAID0, RAID1 a JBOD) včetně volby formátování – mimo již zmíněného HFS+ je možné zvolit také formát ExFAT.
western-digital-my-passport-pro-thunderbolt-raid-930x930
Disk zcela bezproblémově spolupracuje s Time Machine, mimo dat tak s sebou můžete mít neustále aktivní zálohy. Bez komplikací na něj můžete také nainstalovat operační systém a startovat počítač z něj, což může být zajímavé například pro uživatele počítačů s pomalým vnitřním diskem (typicky Maců mini), kteří chtějí zrychlit systém a nechtějí měnit disk vnitřní. Anebo jej mohou použít vývojáři pro instalaci testovacích verzí systémů, kreativitě se zde meze nekladou.

Fotogalerie ovládací aplikace

Testování probíhalo v prostředí operačního systému OS X Mavericks verze 10.9.3 a nezaznamenali jsme při něm žádné problémy se stabilitou disku, jako u některých starších modelů tohoto výrobce pod nejnovějším jablečným systémem. Testovaný model s celkovou kapacitou 2 TB je možno zakoupit za 8 416 Kč.

Produkt k testování zapůjčila společnost Western Digital.

 

Jeden myslel na “WD My Passport Pro: kapesní RAID s Thunderboltem [Zkušenosti]

Komentáře nejsou povoleny.