Snugg Distressed: elegantní ochrana pro vašeho prcka [Zkušenosti]

Vždy, když k nám do redakce dorazí obal na testování, kladu si otázku, proč zrovna tento a ne dalších sto padesát podobných. Nakonec si uvědomím, že si můžeme vybrat vlastně jakýkoli. Anebo ne?

Snugg je britská společnost, která se specializuje na obaly a kryty pro různé mobilní platformy. V jejím portfoliu najdete jak kapsičky na chytré telefony vyrobeny ze syntetických materiálů, tak ochranné kryty, které odolají nestandardnímu zacházení. Námi testovaný vzorek patřil do sady obalů pro iPad mini s Retina displejem pro běžné používání.

Profesionální vzhled

Hnědá varianta v koženém podání doplňuje řadu 13 barevných odstínů, z nichž některé jsou velice odvážné. Přírodní kůže zde rovněž není hlavním materiálem. Jedná se pouze o její syntetickou imitaci, která se v případě hnědé barvy od originálu příliš nevzdaluje. Typické kožené vroubkování najdeme jak na vnější straně, tak na kapse, která zařízení chrání. Vnitřní strana je vyrobena ze samostatného kusu měkkého materiálu, který na první pohed působí jako semiš. Obě tyto části jsou k sobě sešity výrazným stehem a v závislosti na barevné variantě i různě barevnou nití. Vše působí jako ruční práce, což ještě více dodává dojem exkluzivity.

Snug_13 Snug_12

iPad mini do obalu vklouzl bez jediného problému. Veškeré výřezy seděly naprosto přesně, včetně toho pro zadní mikrofon. Na rozdíl o ostatních výrobců je vidět, že Snugg nezůstal jen u původní varianty pro iPad mini, ale že myslel rovněž na majitele novějších modelů. Veškerá ovládací tlačítka byly bezproblémově přístupná. Hudební reprodukce se zdála nepatrně lepší díky zadní stěně obalu, od které se mohl zvuk odrážet přímo k posluchači.

Snug_03 Snug_15

Dobře se používá

Na funkci odemčení zařízení při otevření obalu výrobci mysleli rovněž. Přední strana je však těžší než u běžně používaného Smart Coveru a proto musela být vybavena malý magnety v rozích. Ty přesně dosedají na druhé magnety, umístěné v rámečku displeje. Obal se díky jejich síle samovolně neotevře. Přední kryt má ještě jednu neobvyklou vychytávku. Pružné poutko v barvě obalu, které se hodí, chcete-li zařízení držet v jedné ruce. S jeho použitím můžete snáze prezentovat multimediální obsah a trochu ulevit ruce od sevření tabletu. Devítipalcový iPad není velkým zařízením, přesto mít možnost navlíknout si jej na rozevřenou dlaň místo svírání prsty je velice příjemná. Během testování jsem toto poutko často využíval při čtení. Jen jsem do něj schoval prsty a nemusel jsem vyvíjet velký tlak palcem.

Snug_17 Snug_16

S tabletem ve stojánku

Testovaný model není pouhým obalem. Multifunkčnosti mu dodává malý obdélníkový prvek přišitý k zadní stěně. Díky němu lze velice snadno z obalu udělat stojánek pro sledování videí nebo postavit iPad do polohy pro psaní textů. Vyrobený trojhran v obou polohách působí velice stabilním dojmem a rozhodně lépe drží celé zařízení než Smart Cover. Snad jen jedinou výtku bych měl při psaní textů. Jsem zvyklý pást všemi deseti a přestože iPad mini není pro tuto techniku psaní zrovna ideálním zařízením, přesto se ji pokouším občas využít. Kožený rámeček kolem displeje je však natolik blízko zobrazovací ploše, že aktivovat mezerník palcem ruky je téměř nemožné.

Snug_11 Snug_14

Výrobce myslel rovněž na uživatele stylusů, když k horní straně přidal malé poutko pro jeho uchycení. Během testování jsem jeho služeb nevyužil, neboť mi použití stylusu přijde u tak malého displeje nepraktické. Poutko však nikterak nepřekáží a celkový vzhled nenarušuje.

Ze života

Obal Snugg poskytuje zařízení dostatečnou ochranu proti možným rizikům při běžném používaní včetně pádů. Hrany sice skvěle kopírují tvar iPadu přesto trochu přesahují, což brání jakémukoliv kontaktu zařízení s okolím.

Během testování jsem si Snugg velice oblíbil. Nejen že po čase vykazoval pro kůži tolik typické opotřebení, ale ještě velice příjemně seděl v dlaních při hraní mého oblíbeného Real Racingu 3, kde jen umocňoval pocit koženého volantu závodního vozu. Hnědá barva doplněna standardní tapetou dřevěných tašek dodávala celistvý dojem. Má jediná výtka musí směřovat k rámečku kolem displeje. Nejen při psaní hmatovou metodou, ale i při běžném používání narazíte na problém jeho těsnosti. V poloze na šířku jsou ovládací a oznamovací centra hůře dostupná. Pro jejich vyvolání musíte rámeček trochu odtlačit, abyste gesto přes okraj displeje mohli provést. Bohužel v tomto případě si myslím, že výrobce obalu nemohl víc udělat. Okraj tabletu je již tak malý, že by zařízení nemělo v čem držet.

Snug_10 Snug_09

Obal spolu se zařízením působí elegantním dojmem a velice rychle si zvyknete na to, že se nemusíte příliš hlídat v tom, kam a jak svůj tablet položíte. Přestože iPad s ním poněkud přibere nejen v rozměrech, ale i na váze nejedná se o nijak výrazný nárůst. Pokud hledáte obal pro svůj nový tablet, rozhodně Snugg doporučuji. Jelikož jej nedodává žádný z místních prodejců, koupit jej můžete na oficiálním webu, kde naleznete rovněž videoprezentace ostatních barevných variant.

Snugg iPad mini Retina Distressed Brown Leather Case Cover and Flip Stand

  • ochrana tabletu
  • líbilo se: zpracování, materiál, speciální zadní poutko
  • nelíbilo se: boční okraj displeje omezuje v gestech
  • cena: £29,99 (cca 997 Kč)
  • poskytl: The Snugg

Kompletní fotogalerie