Hrajeme hry na iOS: Castle Storm, Tap Tap Ninja, Bus Drive Simulator

Zabraňte nepřátelům, aby zničili Váš hrad. Kolik ovoce dokážete rozkrájet ve vzduchu? Jak moc umíte parkovat s autobusem?

Chraňte svůj hrad proti nepřátelům

Herní žánr tower defense patří k nejrozšířenějším. Zdarma stažitelný titul CastleStorm – Free to Siege sice do něj spadá, herním mechanismem ale vyčnívá z řady.

CastleStorm je plošinovou hrou s prvky tower defense. Vaším cíle bude chránit hrad před nájezdy nepřátelských válečníků nebo čarodějů a zároveň zničit jejich hrad. K tomu poslouží velké množství zbraní, střel či kouzel. Na pevnost padouchů tak můžete vystřelit třeba kámen, který před dopadem roztříštíte na menší kousky, abyste mohli způsobit větší škody. Jindy zase vyšlete tornádo, které zničí veškeré pozemní jednotky. Splnit musíte také různé úkoly během boje. Na konci každé bitvy jste ohodnoceni hvězdičkami, maximálně však třemi. Výsledek se odvíjí od délky boje a splněných úkolů.

photo (23) photo (22)

CastleStorm – Free to Siege  rozhodně není obyčejnou tower defense hrou. Vyčnívá jak grafickým zpracováním, doprovodnou hudbou, ale i hratelností.

qr castlestormAplikace: CastleStorm – Free to Siege
Zaměření: hra – plošinová hra s prvky tower defense
Líbilo se: návykovost, hratelnost, grafika, hudba
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Ninja seká ovoce

Znáte hru Fruit Ninja, ve které sekáte létající ovoce? Z App Store si můžete stáhnout velice podobnou hru s názvem Tap Tap Ninja.

Ačkoliv je princip hraní stejný jako u Fruit Ninja, Tap Tap Ninja se přeci jenom liší. Úkolem zůstává přesekávat ovoce. Tentokrát ale ovládáte ninju a ovoce padá shora. Zatímco ve Fruit Ninja jste mohli prstem lítat po displeji jako šílený, v Tap Tap Ninja máte smůlu. Zde nefungují tahy prstem, pouze klepání. Vždycky tedy klepnete prstem tam, kam chcete, aby ninja vyskočil. Hraní je mnohem náročnější. Padající ovoce není zrovna lehké trefit. Smířit se tak budete muset s častým opakováním vašich pokusů o dosáhnutí nejvyššího skóre.

photo (20) photo (21)

Tap Tap Ninja nabízí velmi podobnou grafiku jako Fruit Ninja. Velkou pochvalu musím udělit za to, že hra není pouhou kopií. Přináší rozdílný princip hraní, který hru dělá náročnější.

qr tap tap ninjaAplikace: Tap Tap Ninja
Zaměření: hra – sekačka ovoce
Líbilo se: grafika, zpracování, odlišný princip hraní
Nelíbilo se:
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma

Máme zpoždění, nezastavujeme!

Už několikrát jsme vám ukázali různé simulátory parkování. Dnes tu máme upravenou verzi s autobusy. 3D Bus Driver Simulator Car Parking stáhnete z App Store zdarma.

Tentokrát sedneme za volant autobusů a vydáme se do města. V této hře není jediným cílem projet trať a zastavit v označené zóně. Nyní sice musíte také stavět ve vyhrazené zóně, nicméně tyto zóny jsou u zastávek. Projedete několik zastávek, necháte nastoupit případně vystoupit lidi a jedete dál. Navíc jezdíte za provozu, musíte tedy dávat pozor na okolní auta, která vás sem tam budou opravdu hodně rozčilovat. Občas se stane, že na semaforu skočí zelená, ale auto před vaším autobusem prostě stojí a stojí. Vy jste nuceni couvnout, aby auto odjelo.

photo (19) photo (18)

Hra je celkem povedená, nikterak se ale neliší od bratříčků simulátorů parkování. Grafické zpracování je průměrné.

qr 3d bus driving simulatorAplikace: 3D Bus Drive Simulator Car Parking
Zaměření: hra – simulátor parkování
Líbilo se: grafika, hratelnost
Nelíbilo se: stejné jako vždy
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma