Hrajeme hry na iOS: Trials Frontier, Downhill Motocross, Family Guy, Víceboj

Dnes budeme jezdit na motorkách ve hrách Trials Frontier a Downhill Motocross. Závěrem se podíváme na další seriálem inspirovanou čekací klikačku, Family Guy. A nakonec vědomostní Víceboj.

Vzhůru za řídítka

Na App Store jsou desítky simulátorů motorek. Ne všechny jsou povedené. Z řady vyčnívá zdarma stažitelný titul Trials Frontier.

Hned po spuštění začnete hrát. Projdete dvěma koly, ve kterých se naučíte velice snadné ovládání. Dokončením těchto úrovní skončíte ve vesnici. Zde najdete bar, kde plníte různé úkoly typu salto vzad v průběhu jízdy. Navštěvovat budete také garáž. V té vylepšujete svojí motorku. Trials Frontier můžeme zařadit i mezi „čekací hry“. Každá úroveň stojí pět paliva. Vaše nádrž má ale omezenou velikost. Tu můžete zvětšovat plněním úkolů, za které získáte zkušenosti a za zkušenosti zvyšujete úroveň jezdce, tím i velikost nádrže.

photo (4) photo (5)

Trials Frontier je opravdu velmi zdařilou hrou. Grafické a zvukové zpracování spadá do nadprůměru. Hru si užijete i bez In-App nákupů.

qr trials frontierAplikace: Trials Frontier
Zaměření: hra – motorky
Líbilo se: návykovost, hratelnost, grafika, zvuk
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Přesedneme za jiná řídítka

Před časem jsme recenzovali hru Stickman Downhill, ve které jste sjížděli kopce na kole. Dnes se podíváme na další verzi této hry s názvem Stickam Downhill Motocross. Samozřejmě ji můžete stáhnout zdarma z App Store.

Jak již název napovídá, hlavním hrdinou je opět Stickman. Tentokrát ale vyměnil kolo za motorku. To je bohužel první a zároveň poslední rozdíl mezi tituly. Princip hry se vůbec nezměnil. Začnete na startu, musíte úspěšně dojet do cíle a získat minimálně 1 ze 3 hvězdiček. Kromě výměny kol za motorky a jiných tratí není ve hře nic nového. Nepřibyly ani žádné nové překážky. Pokud jste dohráli Stickman Downhill, verze Motocross pro vás bude nejspíš pouhým „rozšířením či pokračováním“.

photo (1) photo

Hry jsou v podstatě totožné. Nezměnila se grafika, hratelnost ani hrací princip. Stickman Downhill Motocross bych tedy označil za jakési rozšíření.

qr stickman downhillAplikace: Stickman Downhill Motocross
Zaměření: hra – motorky
Líbilo se:
Nelíbilo se: nic nového oproti bratříčkovi na kole
Hodnocení: 1/5
Cena: Zdarma

 

Jdeme budovat město

Psali jsme o „čekací klikačce“ The Simpsons: Tapped Out. Nyní se vlastní hry dočkal další seriál, Family Guy. Hru si můžete stáhnout zdarma z App Store.

Obě hry se od sebe vlastně až tak moc neliší. Jde o čekací klikačky, stejný herní princip a seriálové hry. Family Guy je přeci jenom o něco lepší než žlutá rodinka ze Springfieldu. Nabízí hlubší propracování samotné hry. Sice budete plnit různé úkoly jednotlivých postav, stejně jako u Simpsonových, ale ve Family Guy jsou úkoly doplněny animacemi, u kterých vám občas bude rozum stát. Ty hru dělají zábavnější, možná až akčnější. Těšit se můžete samozřejmě na obligátní stavbu vlastního městečka.

photo (3) photo (2)

Kreslená grafika vychází ze samotného seriálu. Family Guy vás zabaví na dlouhou dobu. Většina hráčů si ale zřejmě vybere hru podle toho, který seriál sleduje.

qr family guysAplikace: Family Guys
Zaměření: hra – čekací klikačka
Líbilo se: hratelnost, grafika, animace
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Máte mozek génia?

Pod názvem Víceboj můžete v App Store najít původní českou vědomostní hru. Jde o stejný herní princip, na kterém byly postaveny nejrůznější vědomostní televizní soutěže: coby soutěžícímu jsou vám předkládány otázky z nejrůznějších oblastí i z možnostmi odpovědí a je na vás, abyste zvolili tu správnou.

Oblasti otázek zahrnují celkem pět kategorií: sport, vlajky celého světa, zeměpis, obecný souhrn (s jednoduchými odpověďmi typu ano/ne) i všeobecný přehled. Celkem je v aplikaci 1 200 otázek a s novými aktualizacemi přibývají otázky nové. Nemělo by se vám tak stávat, jako v prvních verzích hry, že se po krátkém čase začnou otázky opakovat.

viceboj02 viceboj01

Aplikace je placená, díky čemu neobsahuje žádné rušivé reklamy. Prostředí a grafika je přehledná, i když by si výraznější zásah zkušenějšího grafika jen a jen zasloužila, především vzhled jako iOS by jí slušel určitě lépe. Nicméně pokud máte rádi vědomostní testy, snadno jí toto odpustíte.

qr vicebojAplikace: Víceboj
Zaměření: vědomostní kvíz
Líbilo se: neustále se rozrůstající množství otázek
Nelíbilo se: hodilo by se více kategorií, ne-fairplay nastavený model free-to-play
Hodnocení: 3/5
Cena: 1,79 EUR