Booq Mamba Courier: s notebookem pohodlně [Zkušenosti]

Notebooky od Applu jsou nádherné a díky svému kovovému povrchu i velmi odolné. Avšak stejně jako u kterékoli jiné značky je vhodné myslet i na prostředek pro jejich přenášení. A když ne kvůli ochraně, tak alespoň kvůli pohodlí.

V redakci jsme dlouhodobě testovali dvojici zajímavých tašek pro notebooky od společnosti Booq. Ta se na brašny, obaly a tašky nejen pro notebooky zaměřuje dlouhodobě a v její nabídce tak najdete i obaly pro mobilní tablety.

K testu jsme si zvolili tašky z řady Mamba Courier. Ta se vyznačuje použitím přírodních materiálů vyrobených ze směsi juty a nylonu – tedy materiálů, které se mimo jiné používají i pro výrobu pevné pytloviny. A pevnost a odolnost je vlastností, která oslovila i nás. Vzhled vnějšího povrchu působí prodyšně a lehce, přesto jsou však brašny opatřeny voděodolnou ochranou, a to i včetně šití a ochrany zipů. Lehkého deště se tak nemusíte obávat jak vy, tak i notebook.

S chytrými vychytávkami

showimage

Menší testovaný model Mamba Courier 11” je určen pro přenášení nejmenšího MacBooku Air, nicméně do útrob se vejde jakýkoli předmět o velikosti běžné strany A4. Mimo svého notebooku si tak můžete s sebou nosit i náš časopis. Notebook je v brašně umístěn v poloze na výšku, zavazadlo tak na první pohled rozhodně nepřipomíná brašnu na notebook, ale spíše běžnou příruční tašku.

Uvnitř hlavního oddílu najdete oddělený prostor pro samotný notebook, pro menší tablet rozměrů iPadu mini a ostatní potřebné věci. Je chráněn zipem s nepromokavou úpravou. Pod zipem v přední části kryté víkem najdete poměrně velký prostor pro další věci včetně velmi praktické spony pro uchycení klíčů. Ty tak nebudete muset hledat na spodu tašky, jako u jiných modelů, ale najdete je vždy navrchu. Kapsa na zadní straně je otevřená a volně přístupná.

Měkké krycí víko se přehazuje přes horní část brašny a dole se uchycuje zasunutím kovové spony do poutka z textilní gumy. Toto řešení poskytuje dobrou ochranu, protože pro otevření je třeba udělat více, než je vycvaknout nějaký zámek či překonat sílu magnetu, jako u jiných výrobků. Na druhou stranu ztíží manipulaci i vám samotným, především v prvních dnech po nákupu, než přijdete na ten správný hmat pro rychlé odjištění a zajištění.

1366084423_7 1366084423_6

Další výhodou tohoto systému zapínání je jeho flexibilita. Víko je vždy pevně přichyceno bez ohledu na to, zda v brašně vezete pouze notebook, nebo výbavu na delší služební cestu.

Popruh přes rameno je dostatečně dlouhý i pro nošení přes bedra, jeho délku lze samozřejmě regulovat prostřednictvím posuvné spony.

Velký model určený pro třináctipalcové notebooky je vyroben ze stejných materiálů, stejným způsobem a nabízí stejné vychytávky. Liší se v podstatě jen svou velikostí a vkládáním notebooku v poloze na výšku – více tak připomíná klasické počítačové brašny. A víko je jištěno ne jednou, ale hned dvěma sponami.

$_10

Obstál na výbornou

mcr13-snd7Obě tašky jsme podrobili několikatýdennímu intezivnímu testování i cestování, menší model s námi absolvoval nejen běžné pracovní cesty, ale i týdenní pobyt na veletrhu CEBIT, kde obstály na výbornou. Brašny působí elegantně k většině běžných oděvů včetně společenského. materiál obstál na výbornou, jen na hranách spojů spodní části jsou již patrné známky jemného používání. U textilního materiálu však nejde o nic neobvyklého. Mimo námi testované tmavé varianty jsou k dispozici i v šedé a pískové.

Zajímavá je možnost registrace brašny na stánkách výrobce, což můžete ocenit v případě její ztráty a nalezení poctivým nálezcem – na kovovém štítku pod víkem totiž najdete toto číslo i výzvu ke kontaktování původního majitele přes webové stránky Booq.

Mamba Courier 11 | 13

  • taška pro MacBook Air 11” | MacBooky Pro & Air 13”
  • líbilo se: použitý materiál, voděodolné provedení, vnitřní uspořádání, možnost registrace
  • nelíbilo se: zapínací spona vyžaduje cvik
  • cena: 2 084 Kč (Courier 11), 2 318 Kč (Courier 13)
  • zapůjčil: VALPRO

Jeden myslel na “Booq Mamba Courier: s notebookem pohodlně [Zkušenosti]

  • avatar
    04. 04. 2014 (18:30)
    Trvalý odkaz

    Perfektní brašna, můžu jen doporučit. Kupoval jsem ji zhruba před měsícem přes internetový obchod DomDom.us

Komentáře nejsou povoleny.