Aktuálně: Microsoft Office právě přišel na iPad

Společnost Microsoft právě představila dostupnost aplikací z balíku Office také pro tablety s operačním systémem iOS.

K dispozici jsou základní tři aplikace: textový editor Word, tabulkový kalkulátor Excel a prezentační nástroj Powerpoint.

Aplikace Word je plnohodnotným textovým editorem podporujícím pokročilé editační funkce. Je možná vkládat obrázky i tabulky, tabulky lze vkládat přímo z Excelu.

Souborová kompatibilita je zajištěna napříč platformami, dokument vytvořený na iPadu bude vypadat stejně na webu, v mobilním telefonu se systémem Windows Phone i ve velkém balíku Office na Windows i Macu.

Soubory lze sdílet s dalšími uživateli a ti jej mohou přímo editovat současně.

Excel podporuje grafy, zadávání ulehčuje speciální numerická klávesnice, na kterou se lze přepnout. Aplikace také obsahuje chytrého průvodce: funkci, která například při vytváření grafů na základě zvolených dat navrhne, jaká tabulka by vypadala pro tato data nejlépe.

Powerpoint nabízí plnou kompatibitu se stolní verzí, prezentace lze přímo v iPadu vytvářet a je možné z něj také prezentovat včetně všech pokročilých přechodů. Při prezentaci ze dokonce zastavit snímek a přímo tužkou nebo prstem v něm kreslit a psát poznámky.

Je poskytován na základě Freemium modelu – všichni uživatelé si jej mohou stáhnout a zdarma používat pro čtení a prezentovaní již vytvořených dokumentů. Předplatitelé služby Office 365 pak mohou navíc soubory také vytvářet i synchronizovat s ostatními počítači.

Aplikace balíku Office budou k dispozici během několika hodin přímo v App Store, po jejich zveřejnění článek rozšíříme o osobní zkušenosti.

Poznámka: tento článek byl publikován v průběhu trvání tiskové konference Microsoftu, v případě dalších zajímavých informacích jej rozšíříme či upravíme.

Jeden myslel na “Aktuálně: Microsoft Office právě přišel na iPad

Komentáře nejsou povoleny.