Powerseed PS-4000M: akumulátor lehký jako pírko [Zkušenosti]

Testovali jsem již velké množství přídavných baterií pro iPhone, nicméně vždy šlo o poměrně těžká zařízení. Powerseed PS-4000M z těchto zvyklostí vybočuje.Testovaný externí akumulátor totiž váží pouze 94 gramů, tedy téměř o dvacet gramů méně, než kolik váží chytrý mobil iPhone 5, který rozhodně nepatří mezi nejtěžší. V ruce jej tedy téměř necítíte a v brašně nebo batohu se velmi snadno ztratí.

Tedy pouze po stránce hmotnosti, protože svými rozměry je srovnatelná právě s iPhonem. Díky své tenkosti se snadno vměstná do většiny kapes. Tělo je kovové a snese i hrubší zacházení.

Exif_JPEG_PICTURE

Vestavěný akumulátor nabízí kapacitu 4 000 mAh, díky čemu dokáže nabít iPhone hned dvakrát. K dispozici máte klasický USB port, do kterého můžete zapojit jakékoli zařízení, které lze přes tento port nabíjet. V balení však najdete základní redukce na miniUSB, microUSB a Dock konektor.

Úroveň zbývající energie v akumulátoru zjistíte po stisku tlačítka na horní straně, čímž rozsvítíte čtyři světelné indikátory. Každý z nich označuje 25 procent kapacity. Stisknutím tlačítka také zahájíte nabíjení připojeného zařízení.

Výstupní port poskytuje proud 1A, tudíž dokáže nabít plně vybitý iPhone za necelé dvě hodiny. Nabíjení zařízení trvá čtyři až pět hodin při použití počítače a jeho USB portu, nabíječkou pro iPad ji však dobijete za pouhou hodinu.

V nabídce prodejce však najdete i modely s ještě vyšší kapacitou.

Powerseed PS-4000M

  • externí akumulátor
  • líbilo se: hmotnost, snadné použití, kapacity, univerzálnost
  • nelíbilo se: redukce pro pro Dock konektor
  • cena: 629 Kč
  • zapůjčil: touchcentrum.cz