Hrajeme hry na iOS: Mega Jump 2, Match the Dots, Hay Day

Dnes budeme skákat, spojovat kuličky a budovat vlastní farmu. Mega Jump 2, Match the Dot a Hay day jsou hry pro tento díl.

Kdo neskáče, není Čech

Freemium hru Mega Jump 2 můžeme zařadit mezi nekonečné skákačky. V principu jde o hru podobnou například Temple Run nebo Minion Rush. Rozdíl je ale v tom, že místo běhání skáčete do vzduchu. Mega Jump2 najdete na App Store ke stažení zdarma.

Postavičku ovládáte pouhým nakláněním telefonu do stran. Během letu sbíráte mince, které vás odrážejí výše. K odrazům můžete také využít plošinky, ty ale nejsou všude. V arzenálu tajných zbraní máte na výběr z různých vylepšení, jako například magnet přitahující okolní mince nebo double score. Každou z těchto vychytávek máte možnost dále vylepšit. Tímto se dostáváme do placené části hry, protože k zaplacení bonusů potřebujte mince či gemy. Obě měny musíte dokoupit za reálné peníze. V obchodě vám hra nabízí již zmíněné bonusy, ale ke koupi máte rovněž i různé postavičky.

mega_jump mega_jump2

Mega Jump 2 je graficky velice povedený a to stejné platí i o hratelnosti. Velkou pochvalu musím udělit možnosti vrácení peněz za In-App nákup. Herní dojem pak kazí jen neustále vyskakující reklama.

qr mega jump 2Aplikace: Mega Jump 2
Zaměření: hra – skákačka
Líbilo se: grafika, hratelnost
Nelíbilo se: freemium
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma (freemium)

Spojujeme barevné tečky

Match the Dots od společnosti IceMochi je k dispozici na iOS zdarma. Hra tedy nabízí všech 702 úrovní zcela bezplatně, nejedná se o freemium model.

Vaším úkolem bude spojovat tečky stejné barvy. Ačkoliv úkol vypadá snadně, není lehký. Každá úroveň stanoví jiná pravidla. Někdy musíte dosáhnout daného skóre za určitý čas nebo počet možných tahů, jindy potřebujete získat drahokamy. Za splnění dostanete maximálně tři hvězdy, které odemykají nové úrovně.

match_the_dots mtd2

Match the Dots se opravdu povedla po stránce hratelnosti a zábavnosti. Graficky sice nevyčnívá, ale u puzzle her není 3D grafika nutná.

qr Match the dotsAplikace: Match the Dots
Zaměření: hra – logická, puzzle
Líbilo se: množství úrovní, hratelnost, náročnost
Nelíbilo se:
Hodnocení: 5/5
Cena: Zdarma

Hurá na farmu

Hay Day zapadá mezi farmářské simulátory. Jak u těchto her bývá dobrým zvykem, jde o freemium model. K placení během hraní máte dvě měny, zlaté mince a diamanty. Obě měny dokoupíte za reálné peníze.

Princip hry je celkem jasný. Snažíte se vybudovat prosperující farmu. Sázíte obilí nebo kupujete farmářské budovy, abyste zvýšili produkci farmy. Prodejem produktů vaší farmy na trhu vyděláte zlaťáky k nákupu dalšího vybavení. Pokud do hry nehodláte investovat reálné peníze, připravte se, že budete šetřit i několik dní, než si koupíte vysněnou budovu.

Hayday hayday2

Hay Day má velice pěknou kreslenou grafiku a neztrácí ani na hratelnosti. Atmosféru farmy doplňuje hudba. Díky způsobu hry máte o zábavu postaráno.

qr hay dayAplikace: Hay Day
Zaměření: hra – simulátor farmy
Líbilo se: hratelnost, kreslená grafika
Nelíbilo se: freemium
Hodnocení: 3/5
Cena: Zdarma (freemium)