Hrajeme hry na iOS [1. díl]

Dnes si zajezdíme na kole, pomazlíme se se zvířátkem a budeme sbírat banány. Stickman Downhill, Hatch a MinionRush, to jsou hry pro dnešní díl.

Zahřejme svaly na kole

Pořádné a prudké kopce, dlouhé skoky, překážky, pády nebo velké množství tratí, to je Stickman Downhill. Jednoduchost ovládání společně s velkou hratelností dělá Stickman Downhill návykovou hrou. Ve snaze pokořit svůj rekord, nepřijde vhod pouze při čekání na libovolný dopravní prostředek, ale i v pohodlí domova.

Hra obsahuje 84 tratí, které jsou rozděleny do 8 obtížností a 2 mezinárodních soutěží. Obtížnější tratě však nemáte zpřístupněné hned od začátku. Podle času pokoření cílové pásky dostanete maximálně 3 hvězdičky, za které postupně odemykáte další obtížnosti. V každé úrovni můžete získat nejvíce 30 hvězdiček. Aby to nebylo tak lehké, Stickman může z kola spadnout. Poté již těžko naberete dostatečnou rychlost k přeskočení části trati. Časté opakování levelu je tedy naprosto běžné. Na tratích jsou úseky, v nichž jste nuceni zpomalit nebo téměř zastavit a opatrně pokračovat dál, pokud chcete pádu předejít.

Stickman stickaman2

Stickman Downhill musím pochválit a dát velké plus za to, že veškeré tratě jsou přístupné zdarma a nejsou tedy nutné žádné nákupy. Pokud by vám i přesto přišla nabídka tratí malá, můžete si další dokoupit. Hra je opravdu povedená a optimalizovaná pro iPhone 5/5s.

qr stiskmanAplikace: Stickman Downhill
Zaměření: hra – sjezd na kole
Líbilo se: dostupné všechny tratě zdarma, hratelnost
Nelíbilo se: tratě jsou celkem krátké
Hodnocení: 4/5
Cena: Zdarma

Roztomilé zvířátko Hatch

Rozkošná potvůrka z dílen Impending už čeká na zabydlení ve vašem iPhone. Bude vás milovat a opětovat city. V podstatě nejde o nic jiného než moderní Tamagotchi s novými prvky a možnostmi.

Hra nedisponuje žádnou hlavní nabídkou nebo nastavením a hned po stažení na vás čeká zvířátko. Nejdříve vajíčko, ze kterého se po pár minutách vyklube Hatch. Těch pár minutek můžete využít k přemýšlení nad jménem a své zlobidlo si více přivlastnit. Každý den budete dělat stejnou práci; nakrmíte příšerku, pohladíte jí, posbíráte ovoce ze stromu a sem tam koupíte novou dečku pro Hatche. Po pár dnech hraní bohužel princip omrzí. Nenajdete zde žádné mini hry ani jinou náplň a hra se stává stereotypní.

hatchhatch-crop

Prostředí je sice velice pěkně zpracované, ale postrádá více možností jak vyplnit čas, nebo třeba sociální prvky s ostatními hráči. Uvidíme, s čím přijdou vývojáři od Impending v budoucnu. Zatím máte zábavu na zhruba 10 minut denně.

qr hatchAplikace: Hatch
Zaměření: hra – starání se o zvířátko
Líbilo se: grafické zpracování
Nelíbilo se: stereotyp
Hodnocení: 2/5
Cena: 1,79 EUR

Teď se trochu proběhneme a posbíráme pár banánů

Nekonečných „běhaček“, při kterých se snažíte doběhnout co nejdále, naleznete na App Storu desítky. Despicable Me: Minion Rush od společnosti Gameloft není výjimkou. Princip hry zůstává stejný; běžíte, sbíráte banány, skáčete přes díry, lasery nebo se vyhýbáte sloupům. Hra je v App Store zdarma, avšak funguje na modelu „freemium“.

Za reálné peníze si můžete koupit blbůstky pro vašeho „Mimoně“. V menu najdete obchod se vzhledy postav, vylepšení nebo balíčky tokenů. Nabídka je rozsáhlá a každá postavička má svojí specifickou animaci, která dokáže opravdu rozesmát. V hlavní nabídce vidíte i vaší bilanci nasbíraných „banánů“, tokenů a nejlepší skóre.

despicable-me-ipad-01 despicable-me-minion-rush

Herní zážitek by se dal zařadit spíše mezi průměr. Nenajdete zde žádné extra oživení, stále jde pouze o „běhací hru“ podobnou konkurenčním titulům Temple Run, Ninja Kid Run a jiným.

qr despicable meAplikace: Despicable Me: Minion Rush
Zaměření: hra – běhačka
Líbilo se: hratelnost, grafika, celkové provedení
Nelíbilo se: freemium model
Hodnocení:  3/5
Cena: Zdarma (freemium)

3 komentáře: „Hrajeme hry na iOS [1. díl]

  • avatar
    16. 01. 2014 (23:27)
    Trvalý odkaz

    S uživatelem gargous naprosto nesouhlasím, zaobírat se minulosti není vůbec předmětem tohoto článku.
    Reálně bych to viděl tak, že v následujících článcích se stále budou nabalovat zajímavé herní aplikace, které jsou pro uživatele zařízení s iOS zábavou.
    Nehledě na to, že autor jako takový by opravdu měl vybírat ze svých odzkoušených titulů a ne jen vytvářet bezduché články o něčem co si může každý člověk 3+ vygooglit.

    Za mě tedy palec nahoru.
    PS: Myslím si že uživatel gargous by si měl vyhledávat naprosto jiná témata.
    Pokud chcete čerpat z historie Applu, tak si třeba kupte nějakou pěknou knížku. :)

Komentáře nejsou povoleny.