Evernote prakticky s LifeNotes

Nástrojů pro zachycení poznámek dnes existuje dlouhá řada. Jedním z nejznámějších a nejvíce využívaných je Evernote, který si získal svou oblibu z mnoha důvodů – schopnost zachycení různých typů poznámek od jednoduchého textu až po anotace PDF souborů, možnost využívání v prostředí většiny operačních systémů nebo perfektní vyhledávání v souborech, které šetří uživatelům spoustu času.

Úskalím tak komplexního nástroje však paradoxně bývají široké možnosti, které nabízí, a s tím spojené překážky a časté odsunutí stranou. Právě z toho důvodu vznikl projekt LifeNotes, který vám přiblíží možné cesty, kterými se lze společně s Evernote vydat.

Webová stránka LifeNotes vznikla před pár měsíci právě za účelem předávání zkušeností a nápadů, které jsou spojeny s využíváním Evernote – nástrojem, který vám poslouží (nejen) jako databáze znalostí, článků nebo systém pro osobní produktivitu. Smyslem LifeNotes je ukázat, jakými způsoby je možné Evernote nastavit, využívat či implementovat do pracovních týmů, a to jak od naprostých základů formou videokurzů, tak článků, které čtenáře provedou krok za krokem praktickým využitím pro různé osobní i pracovní účely.

Na články a videokurzy navazují také veřejné či firemní semináře, které pod vedením Daniela Gamrota otevírají možnosti využití Evernote jednotlivcům i týmům, jež se rozhodly vytvořit si elektronickou databázi jednoduše zachytitelných a dohledatelných informací k projektům, poradám nebo zefektivnit interní či externí spolupráci.

Aktuálně si můžete na webu LifeNotes přečíst, jakým způsobem se jeden z redaktorů rozhodl vytvořit si z Evernote svůj GTD systém, jak je možné veškeré informace, které do Evernote ukládáte, zálohovat či jak prostřednictvím mobilní aplikace pro iOS zakládat kontakty z vizitek. Tyto praktické informace jsou každý týden rozšiřovány o nové postupy a praktické zkušenosti.

Tým LifeNotes čerpá nejen ze zkušeností zakladatelů, ale také vítá postřehy dalších uživatelů pracujících s tímto skvělým nástrojem, kteří jsou ochotni se o své postupy a nápady podělit s ostatními. Příkladem může být článek Ondřeje Svobody, který zpracoval tip, jak přidat do mobilního telefonu či tabletu s OS Android zkratku pro rychlé přidání poznámky z notifikační lišty.

Pokud přemýšlíte o zavedení digitálních poznámek a rozhodujete se o nástroji, případně již aktivně využíváte Evernote pro správu informací a chcete načerpat další inspiraci, navštivte stránku LifeNotes a objevte další možnosti, které vám tato služba nabízí.

Toto je komerční sdělení. Redakce SuperApple.cz není jeho autorem a neodpovídá za jeho obsah