Touchfire iPad Keyboard: tak trochu jiná klávesnice pro iPad [Zkušenosti]

Klávesnice Touchfire není součástí žádného stojánku, není ani samostatně fungující a také neobsahuje vůbec žádnou elektroniku, takže ji nemusíte ani nabíjet.

Jak tedy funguje? Touchfire je vyrobena z průhledného silikonového materiálu a připíná se přímo na displej, respektive na jeho spodní polovinu v místech, kde se při psaní v landscape režimu zobrazuje virtuální klávesnice. Tu Touchfire překryje a klávesy, které obsahuje, přesně kopírují virtuální tlačítka na obrazovce iPadu. Tím přidává původní dotykové klávesnici chybějící hmatovou odezvu.

V balení klávesnice najdete plastové pouzdro chránící samotnou klávesnici i jednoduchý manuál napovídající, jak klávesnici na iPad nasadit a jak s ní pracovat.

[HTML1]

Klávesnice drží na místě díky plastovým úchytkám po bocích i na spodní straně. K tělu iPadu se přichycují jak pomocí magnetů, tak i samotným třením použitého materiálu – silikon díky svým přirozeným vlastnostem nemá tendenci z hladkého displeje sjíždět a ochotně se drží na svém místě. Samozřejmě v případě, kdy chráníte displej tabletu nějakou ochrannou fólií, můžete zaregistrovat jisté výjimky z tohoto chování. Ne každá fólie má totiž stejné vlastnosti, jako lesklý displej iPadu.

touchfire poster

Klávesnice je funkční se všemi iPady plné velikosti iPadem první generace počínaje a iPadem čtvrté generace konče. My jsme jej testovali s iPadem první generace a fungovala dobře. Pokud budete klávesnici používat s novějšími iPady osazené originálním krytem SmartCover, můžete využít další zajímavé vlastnosti této klávesnice, kterou je přímé uchycení na tento kryt. V balení totiž najdete malé magnety, které přilepíte na vnitřní stranu krytu, a ten při odklopení sejme klávesnici z displeje a skryje ji ve svých záhybech. Zde sice trochu překáží, nicméně se jedná o funkční řešení.

covercliponipad

Důležitou vlastností každé klávesnice je fakt, jak dobře se na ní píše. Touchfire poskytuje stejný komfort, jako většina jiných pryžových klávesnic – pokud vám tedy nedělá problém jejich používání, nebude vám vadit ani Touchfire. Stejně jako kterékoli další silikonové klávesnice se ani Touchfire příliš nehodí pro rychlé psaní všemi deseti prsty, spíše jen pro vyťukávání několika prsty. Citlivost je velmi dobrá, nestávalo se nám, že by klávesnice nezareagovala na některý ze stisků.

Touchfire3a

Zkrátka a dobře chce to trochu cviku, na klávesnici si musíte trochu zvyknout.

Klávesnici se v Česku prodává za 599 korun. Touchfire představuje zajímavou volbu pro ty z vás, kterým nevyhovuje dotyková klávesnice, a klasickou externí nechtějí z nejrůznějších důvodů používat a smíří se se skutečností, že rychlost psaní se příliš nezvýší.

 Touchfire iPad Keyboard

  • silikonová klávesnice na displej iPadu
  • líbilo se: při psaní vidíte na displej, přichycení ke Smart Coveru, hmatová odezva
  • nelíbilo se: materiál působí levným dojmem, nutno psát větší silou, vzhledem k jednoduchosti konstrukce i cena
  • cena: 599 Kč
  • zapůjčil: ProApple.cz