Husiti: zvýšenou produkcí piva proti křižákům [Zkušenosti]

husiti icoNa českém Appstore se objevila zajímavá hra, která si půjčuje nápad z oblíbené hříčky Plants vs. Zombies a zasazuje je do husitských reálií. A skvěle se jí to daří.

Mám rád oba díly série Plants vs. Zombies a tak mě zaujali také Husité. Tedy vlastně Husiti, jak se hra jmenuje. Vychází z rodinné animované komedie výtvarníka a režiséra Pavla Koutského, která do kina vstoupí již tento čtvrtek, sedmého listopadu.

[HTML1]

Hrou vás budou provázet postavy z filmu jménem Mlhoš a Záboj. Ti otevírají jednotlivé bitvy, radí, jak použít který herní prvek a k čemu slouží jednotlivé bonusy, které postupně získáte. Cílem je zamezit křižáckému vojsku vyhrát v celkem devíti bitvách na třech historických bojištích.

husiti_01

K dispozici máte (postupně) osm typů bojovníků, proti kterým postupně přibývá stejný počet křižáků, nicméně k dispozici je i nekonečná varianta hry, která trvá tak dlouho, dokud křižáci neprolomí husitskou obranu.

husiti_14 husiti_17

Velmi povedená je samotná grafika hry a animace jednotlivých postav, na které je radost se koukat, jak bojují. Ve srovnání s nimi vychází zdrojové Plants vs. Zombies jako nudná podívaná.

husiti_09

Možná si teď říkáte, proč je v nadpisu této recenze zmínka o pivu. To proto, protože o pivo jde v první řadě! No viděli jste už armádu, co by bojovala bez piva? Pivo je totiž prvkem, které dává vaší armádě sílu. V Plants vs. Zombies jste museli sázet slunečnice, které vám dávaly sluníčka, za které jste kupovali nové zbraně. V Husitech přidáváte do zázemí bitev zručné sládky, kteří vaří žejdlíky piva, které sbíráte a za které si pořizujete nové vojáky. Bez piva by nebylo bitev, ani proti křižákům.

husiti_06 husiti_04

Husitům se tak daří především bavit, a to nejen děti.

husiti_12 husiti_16

Aplikace je dostupná zdarma, nabízí však možnost vylepšení pomocí nákupů přídavných bojových prvků, jakými jsou například bažina či husitský bojový chorál. A toho se křižáci bojí stejně, jako čert kříže. Tak do boje!

qr husitiAplikace: Husiti
Zaměření: logická hra

Líbilo se: grafika a animace postav, neotřelé nápady
Nelíbilo se: po čase monotónní

Hodnocení: 4,5/5
Cena: zdarma

Kompletní fotogalerie

6 komentářů: „Husiti: zvýšenou produkcí piva proti křižákům [Zkušenosti]

  • avatar
    05. 11. 2013 (19:25)
    Trvalý odkaz

    Hmm tak jsem si chtěl zahrát a nemam s iOS4 šanci :-(. Požadavky jsou iOS 4.3 a vyšší. Při tom verze pro Androida cche verzi 2.3. Asi si na hraní modernejších her budu muset pořídit nějakej mobil za 2 litry z Tesca páč Apple už mně asi definitivně odstřih.

  • avatar
    06. 11. 2013 (12:11)
    Trvalý odkaz

    Krtku, nejen na iOS 4. Na mém iPodu touch 4g s iOS 6, který se ještě donedávna oficiálně prodával, se hra ani nespustí. Vývojáři nás jaksi zapomněli informovat o tom, že na nás kašlou.

    • avatar
      06. 11. 2013 (15:57)
      Trvalý odkaz

      V případě konkrétně iPoud touch 4G bych nevinil vývojáře, tady za všechno může Apple. Protože do této generace vestavil naprosto nedostatečné množství operační paměti, do které se po natažení operačního systému a nutnosti obsáhnout celý Retina displej už v podstatě žádná složitější hra nevejde :(

      Taky tu jeden mám a vinou tohoto slouží jen jako osobní diář a prohlížedlo internetu :(

      • avatar
        06. 11. 2013 (16:03)
        Trvalý odkaz

        V iOS 4.x výkon iPodu Touch 4g ještě šla, s každou verzí však klesala, Apple skutečně dával ostentativně najevo, že o majitele těchto přístrojů nestojí, protože nové, žravější verze iOS na ně nebyly optimalizovány (například vyhozením méně podstatných funkcí z RAM), a to ani v dílčích updatech.

        Kdyby to šlo, vrátil bych se nejspíš k iOS 5. V kombinaci s mizernou výdží je člověk tlačen k nákupu iPadu mini.

        Tvůrci Husitů však technické specifikace jednotlivých iOS zařízení mají k dispozici, nic jim tedy nebrání, aby v popisu aplikace uvedli, která zařízení jsou podporována.

        • avatar
          06. 11. 2013 (16:53)
          Trvalý odkaz

          Mně by hlavně zajímalo proč vývojáři pro iOS (asi) musí používat fičury mnohem novějších systémů (5.6.7 verze) když na Androidu často stejný aplikace běhaj na prvních verzích (viz tady 2.3). mně z toho vyplývá že „nejdokonalejší mobilní systém“ se v posledních verzích vyrovná přiblblýmu androidu z doby kdy začínal.

  • avatar
    06. 11. 2013 (15:27)
    Trvalý odkaz

    ve správách bilo že ta hra je i na internetu!

Komentáře nejsou povoleny.