Carbon Audio Zooka: hudební univerzál pro iPad i MacBook [Zkušenosti]

Hudebních doplňků pro iPad existuje obrovské množství a neméně prošlo naším redakčním testováním. Vždy se těšíme, že nás nový produkt zaujme tak jako právě Zooka.

Hodně jsem přemýšlel, jak reproduktorový stojánek Zooka nejlépe popsat. Jde o podlouhlé zařízení s kapkovitým průřezem a drážkou po celé délce. Fotografie vám jistě napoví lépe.

Carbon_Audio_Speaker_Red_2Carbon_Audio_Speaker_Green_2

Zooka je zajím  avá právě svým provedením. Do drážky můžete zasunout nejlépe iPad a celé zařízení se promění v praktický stojánek. Jenže iPad v drážce drží tak dobře, že můžete Zooku použít také jako praktický držák zařízení bez obav, že by z něj iPad vypadl.

Zooka_iPad_line_colors_screen Zooka-stand-1-screen

Na širší straně zařízení najdete pryžová tlačítko po ovládání hlasitosti, zapnutí a vypnutí zařízení i přepnutí do režimu párování. Zooka totiž komunikuje prostřednictvím Bluetooth, nicméně ji lze krmit také klasickým audiokabelem. Nabíjení vestavěného akumulátoru probíhá prostřednictvím microUSB konektoru a výdrž dosahuje hodnoty osmi hodin.

zooka-speakers Zooka-iPod

A to není vše. Přemýšlíte při pohledu na fotografie, proč je ve střední části podivné vybrání? Tak zkuste soundbar nasadit na víko MacBooku. Je to prostor pro kameru ve víku displeje, abyste ji mohli stále používat. Zkrátka další možné použití jen díky promyšlenému návrhu.

[HTML1]

A zvuk? Velmi dobrý. Dlouho jsme čekali na zařízení, které by ve své třídě překonalo velmi povedený Mini BoomBox od Logitechu. Reproduktory umístěné v bocích zařízení poskytují nejen dostatečný stereoefekt, ale kvalita jimi podávané reprodukce je vzhledem k jejich rozměrům (jsou použity 30mm měniče) velmi dobrá. Podání basů je věrné a i při maximální hlasitosti nedochází ke zkreslení.

Zooka podporuje dva zvukové profily: hudební A2DP i telefonní HSF/HFP. Pokud vám tedy po spárování s počítačem přijde kvalita zvuku nízká, přepněte si v nastavení Bluetooth zařízení v počítači profil právě na A2DP. Při použití s iOS se tento profil použije automaticky a vy se tak o kvalitu reprodukce bát nemusíte.

Carbon Audio Zooka

  • líbilo se: snadnost použití, pevné uchycení, mohutnost zvuku
  • nelíbilo se: pryžová tlačítka kladou odpor
  • rating: 5/5
  • cena: 2 498 Kč
  • zapůjčil: www.easystore.cz