Meteostanice Netatmo dostává možnost externích modulů

Netatmo urban stationSledování počasí ve vašem domě a jeho okolí prostřednictvím tabletu nebo mobilního telefonu je možné díky stanici Neatmo Urban. Její možnosti se ještě rozšiřují.

Meteostanice Netatmo Urban se od běžných zařízení pro sledování počasí odlišuje hned v několika vlastnostech. Nemá vlastní displej, ale všechna data vám zprostředkuje prostřednictvím webového rozhraní nebo přes iPad či iPhone aplikaci. Používá Wi-Fi pro ukládání dat do webového úložiště a Bluetooth pro základní konfiguraci.

Tuto meteostanici jsme testovali již před časem, naše první zkušenosti najdete v článku Netatmo Urban: první dojmy z osobní meteostanice pro iOS a kompletní podrobnou recenzi v aktuálním čísle časopisu SuperApple Magazín. V době přípravy těchto textů však neexistovaly na trhu samostatně dostupné externí měřící moduly.

netatmo_casopis

V prodejním balení totiž mimo základní vnitřní jednotky najdete jen jednu jednotku externí. Ta umí měřit teplotu a vlhkost vzduchu, zatímco vnitřní jednotka místo těchto veličin měří také hladinu CO2 a hluku.

netatmo_web

Výrobce nyní nově přidal možnost dokoupení přídavných vnitřních modulů, jejichž prostřednictvím můžete měřit kvalitu ovzduší i v dalších místnostech vašeho domu. Celkem můžete k jedné základnové stanici připojit tři tyto přídavné moduly, celkem tak může stanice snímat a zaznamenávat data z celkem pěti měřících míst (1× venkovní modul, 1× hlavní stanice, 3× přídavný modul).

Cena tohoto modulu je 69 EUR, česká cena ještě nebyla v době uzávěrky tohoto textu zveřejněna – jakmile bude známá, do textu ji doplníme.