Rarus: když vás omrzí barva iPhonu nebo iPadu mini [Zkušenosti]

Zapomeňte na barevné kryty nebo samolepky, přichází vyšší úroveň povrchové úpravy pro iPhone 5 a iPad mini. Je tu eloxace, která si v ničem nezadá s původním vzhledem. 

Společnost Logicworks, která pod značkou Rarus tento postup v Česku zabezpečuje, má s úpravou jablečných produktů již zkušenost – pod značkou nSparkle upravuje Apple počítače a nabízí je v konfiguracích, které Apple v nabídce nemá.

V současné době provádí změnu barev pro zařízení iPhone 5 i iPad mini, my jsme k dispozici měli iPhone 5 v růžové barvě. Tedy v jedné z dvanácti dostupných barev.

IMG_2740IMG_2742

Barevnou úpravou projdou pouze kovové prvky, nikoli sklo a ostatní doplňky. To v případě iPadu mini zahrnuje zadní stěnu, v případě iPhonu 5 zadní část a boky.

Jak na to

Rarus nabízí dva druhy úpravy: buďto vám prodá již přímo barevné zařízení (a drží na něj klasickou dvouletou záruku), nebo obarví přímo váš iPhone nebo iPad mini.

IMG_2738 IMG_2741

Vše funguje tak, že technik Rarusu rozebere zařízení do posledního šroubku. Kovovou část umístí na speciální titanové háky, kterými jej ponoří do chemického roztoku, ve kterém proběhne proces zvaný eloxace. Nejde tak o klasické barvení.

Výhoda tohoto řešení spočívá jak ve vzhledu, tak i v odolnosti. Barevné provedení vypadá naprosto dokonale a nikdy byste nehádali, že telefon takhle nesjel z výrobních pásů Applu.

[HTML1]

Velmi dobrá je také odolnost proti škrábancům. Nemusíte se bát, že byste při běžném používání eloxovanou barvu odřeli, to se vám nepovede (pokud nevezmete hřebík a nebudete do telefonu rýt všemi svými silami). Další výhodou je, že provedením tohoto postupu se zacelí a skryjí škrábance, které již na kovovém těle máte. A nové škrábance nejsou tolik vidět.

Co za to

Možná se právě ptáte, kolik za tuto úpravu zaplatíte. Pokud si necháte upravit svůj iPhone 5, zaplatíte za něj 4 500 korun, za iPad mini pak 5 000 korun. Pokud si budete chtít koupit zařízení jako nové, najdete ceny jednotlivých variant v tomto konfigurátoru.

IMG_2717 IMG_2718 IMG_2716 IMG_2719

Ano, není to málo. Na druhou stranu ale jde o technologicky náročný proces, který s sebou své náklady zkrátka nese. V každém případě však získáte originální zařízení, které nemá každý a se kterým budete leckde středem pozornosti. A při případném pozdějším prodeji budete mít pro kupující zajímavý artikl.

 

Jeden myslel na “Rarus: když vás omrzí barva iPhonu nebo iPadu mini [Zkušenosti]

  • avatar
    13. 06. 2013 (23:57)
    Trvalý odkaz

    Je to fakt pěkný. Ale je to průměrně třetina ceny zařízení, které se bude přibližně jednou za tři roky inovovat. Fronta na to stát nebude.

Komentáře nejsou povoleny.