Unit 05/06/07/08: brašna, jejímž tvůrcem jste vy sami [Zkušenosti]

Z nabídky pouzder a brašen značky Unit Portables jsme měli možnost vyzkoušet jeden z jejích větších modelů, který skvěle demonstruje to, čím jsou výjimečné.

Značka Unit Portables nevyrábí ani tak klasické tašky, jako spíše poměrně důmyslný stavební systém, jehož prostřednictvím si sestavíte tašku či brašnu vlastní. Zkrátka použijete některý z výchozích modelů – jako byl v našem případě model Unit 05/06/07/08 – a jeho parametry si upravíte k obrazu svému.

Taška, kterou jsme měli k dispozici, patří k těm větším. Nejde jen o klasický obal na notebook, ale příruční zavazadlo poskytující dostatek prostoru tehdy, pokud někam cestujete na několik málo dnů. Ideální na víkend na chatu, na dva dny na konferenci, a podobně. Již toto její určení dává tušit vnější rozměry 32 x 64 x 24 centimetrů.

Unit-05-08-Navy-blue-WEBunit_portables_travel_kit

Taška existuje v několika barevných odstínech, my jsme měli k dispozici poměrně elegantní červeno-fialovou verzi.

Jako skládačka

V čem jsou tašky Unit tak jiné? Podívejte se, pokud jste tak ještě neudělali, na doprovodné fotografie. Všude na vnější i vnitřní straně tašky najdete našita malá poutka. Na tato poutka pak připínáte další funkční prvky, které si můžete umísťovat naprosto libovolně. Už tak nemusíte proklínat designéra, proč dal vnitřní kapsičku k levému okraji, když vám by více vyhovovala u okraje pravého. Tady jste designérem přímo vy.

Ostatně pokud vám fotografie nestačí, podívejte se na záznam této epizody našeho pořadu SuperApple Live, kde jsme vám od 40. minuty právě tuto tašku ukazovali.

Unit-Portables-Unit-05-Gear-Patrol-On již samotný název tašky napovídá, co vše je její součástí. Ano, mám na mysli ta nesourodá čísla. Vězte tedy že každé z nich určuje jeden produkt v nabídce Unit Portables, díky čemu je jasné, že se testovaný produkt skládá hned ze čtyř částí: samotné velké brašny (model 05), toaletní tašky (model 06), pouzdra pro notebook (model 07) a tašky pro napájecí kabely a adaptéry (model 08).

Z modulární koncepce plyne ještě další výhoda, mimo již zmíněné možnost uspořádat si ostatní moduly (v tomto případě jde o moduly s čísly 06/07/08). Pokud totiž budete potřebovat další úložné prostory, můžete si přikoupit další samostatné moduly, jako je například pouzdro na mobil, na cestovní doklady nebo další úložné prostory. Fantazii se meze nekladou.

Zajímavý nápad

Zkušenost s brašnou jsou dobré, materiál je dostatečně pevný (jde o polyester) a brašna je vybavena jak popruhem, tak i dvěma uchy. Fungovala podle našich představ a modulární systém umožňuje, abyste si z tašky poté, co dorazíte na místo určení, odepnuli například jen pouzdro s notebookem a v místě se pohybovali pouze s ním. Na cestu zpátky pak vše sepnete opět zpátky.

U samotného pouzdra na notebook se ještě na chvíli zastavím: potěšilo nás, že uvnitř obsahuje i ochrannou pěnu, tudíž se o notebook není třeba bát.

Jedinou drobnou výhradu lze mít k plastovým sponám na popruhu – použití kovu by budilo větší důvěru, nicméně plast se dnes používá naprosto běžně.

Cena testovaného kompletu je 2 475 korun, což sice na první pohled vypadá jako hodně. Nicméně pokud si vezmeme, že obyčejné kvalitnější pouzdro na tablet můžeme zakoupit asi za polovinu této částky, není to za velkou tašku se třemi dalšími moduly zas tolik. Mimo jsou v nabídce značky i tašky a brašny i jiných tříd.

Unit 05/06/07/08

  • konvertibilní taška
  • líbilo se: systém uchycení, snadná manipulace, materiál
  • nelíbilo se: plastové spony popruhu
  • cena: 2 475 Kč
  • zapůjčil: www.unitportables.cz

IMG_2442 IMG_2440 IMG_2438 IMG_2437 IMG_2443 IMG_2441 IMG_2439