Logitech Rechargeable Trackpad: multidotykáč odjinud [Zkušenosti]

Nový multidotykový trackpad od Logitechu zaujme hned na první vybalení svým štíhlým tělem, díky kterému vypadá na stole opravdu elegantně.

Jde o trackpad se skleněným povrchem, schopným rozpoznat stejná gesta, na jaká jste zvyklí z MacBooků.

Trackpad komunikuje s počítačem prostřednictvím Bluetooth rozhraní, spárování a komunikace probíhá bez problémů. Pokud do počítače nenainstalujete ovládací aplikaci od výrobce, funguje jako obyčejný trackpad bez dalších funkcí. Po doinstalaci ale nabídne tutéž sadu gest jako originální jablečné řešení. Také prostředí ovládací aplikace je shodné s jablečnými předvolbami, pouze není lokalizováno do češtiny. Sledování prstu a pohyb kurzoru je plynulý, prst po povrchu velmi dobře klouže.

Jenže pak tu máme srovnání a originálním Magic Trackpadem od Applu. Rozměry dotykové plochy jsou u obou zařízení stejné, funkční možnosti i hmotnost také a srovnatelná je také cena. Vlastně ten od Applu je o něco málo levnější. Proč tedy zvolit řešení do Logitechu?

Logitech je o poznání štíhlejší, a více se tak hodí pro časté cestování. Navíc obsahuje vlastní akumulátor, který můžete kdykoli v případě potřeby dobít z běžného USB portu a nemusíte pořizovat nové a nové tužkové baterie.

Na jedno nabití vydrží přibližně měsíc běžného použití. Naproti tomu originální Magic Trackpad používá dvě klasické AA baterie. A právě toto pohodlí společně s tříletou zárukou je hlavní devízou Logitechu T651.

Logitech Rechargeable Trackpad T651

  • líbilo se: příjemný povrch, tichý stisk, slušná výdrž
  • nelíbilo se: instalace vyžaduje restart, cena
  • cena: 1 749 Kč
  • zapůjčil: www.logitech.cz

Kompletní fotogalerie