Adonit Jot Touch: pan Stylus, seznamte se [Zkušenosti]

Dotykové stylusy od společnosti Adonit patří k těm nejpřesnějším, které si můžete k iOS zařízení pořídit. Nejnovější model však jde ještě dál a přidává vestavěné Bluetooth a aktivní tlačítka.

Stylusy Adonit Jot poznáte na první pohled: na jejich kovovém hrotu totiž najdete průhledný disk se záměrným křížem. Nejdříve může toto řešení působit podivně, po chvíli zkoušení však poznáte, že jde o povedenou vychytávku.

Díky tomuto provedení totiž můžete stylusem nakreslit jak vlasově tenkou linku, tak i tlustou čáru. A vše ovládáte pouze silou, kterou na pero tlačíte. Tedy vlastně stejně, jako když kreslíte na papír. Navíc díky průhlednému terčíku nemáte problém s přesným umístěním stylusu do té části obrázku, kam chcete.

Ovládání tlačítky

Model Touch se od ostatních stylusů této řady odlišuje technologií, kterou skrývá ve svých útrobách. Něco o ní prozradí již dvě tlačítka, která najdete v místech, kde máte při kreslení položen ukazovák. Pero totiž obsahuje Bluetooth technologie, jejímž prostřednictvím komunikuje s vaším iPadem.

K čemu to, ptáte se? V základním nastavení funguje jedno z tlačítek pro odvodlání posledního tahu (případně jako guma), druhé slouží pro přepínání barvy, kterou právě kreslíte. V praxi funguje vše velmi jednoduše. Klasickým postupem spárujete stylus s iPadem a poté již stačí otevřít některou z grafických aplikací, které tento stylus podporují (v popisu v App Storu se chlubí sloganem „Jot Ready“), a můžete při kreslení jejich prostřednictvím aplikaci ovládat.

Aplikací, které jsou schopny s tímto stylusem plně spolupracovat, je v současnosti osmnáct, a jejich seznam najdete na této adrese. Ve většině z nich je možné tlačítkům přiřadit i jiné funkce. Stylus samozřejmě pracuje ve všech aplikacích i v celém systému, avšak pouze ve vybraných můžete využít i obě tlačítka.

Prohlédněte si, jak vypadá a funguje hrot stylusů Adonit:

[HTML1]

Pro nabíjení vestavěného akumulátoru slouží důmyslně řešený stojánek. Ten vložíte do USB portu a prostřednictvím magnetu do něj přichytíte stylus. Elegantní řešení, které dobře vypadá a funguje se všemi zařízeními, jež mají USB porty umístěny vodorovně. Tedy zatímco u notebooků nebo Macu mini nebudete mít problém, pak u iMaců budete muset použít prodlužovací USB kabel.

Pokud to s grafickou tvorbou na iPadu myslíte vážně, stojí testovaný stylus Adonit Jot Touch rozhodně za vyzkoušení.

Stylus Adonit Jot Touch zapůjčil k testu Qstore.

2 komentáře: „Adonit Jot Touch: pan Stylus, seznamte se [Zkušenosti]

  • avatar
    13. 03. 2013 (08:21)
    Trvalý odkaz

    V článku ti nefunguje odkaz „této adrese“ tak na to mrkni.

    Dikas …

  • avatar
    19. 03. 2013 (07:11)
    Trvalý odkaz

    Vystřídal jsem hodně stylusů, rozhodně tu zásadní většinu na trhu. Nejlepší je jednoznačně Bamboo stylus.

Komentáře nejsou povoleny.