Absolute Linkase: zlepšete citlivost iPhonu 5 na Wi-Fi [Představení]

Řešení pro všechny, kteří používáte iPhone 5 v oblastech se špatným pokrytím Wi-Fi signálu, představila společnost Absolute Technology. Umí zlepšit citlivost telefonu.

Pod názvem Linkase totiž nabízí speciální pouzdro určené právě pro iPhone 5, které obsahuje externí vysouvatelnou anténu, která pomůže s lepším příjmem Wi-Fi signálu telefonem. Pouzdro je k dispozici v pěti různých barevných odstínech: černé, šedé, bílé, červené a modré.

Obal je vyroben z pryžového materiálu schopného absorbovat nárazy, proto je schopen fungovat také jako základní ochranu telefonu. Díky použitému materiálu je také snadné obal na telefon nasadit. Samotné pouzdro váží 18 gramů.

Výrobce uvádí, že vysouvací speciální anténa v zadní části dokáže zvýšit zisk signálu bezdrátové sítě až o padesát procent. O technologii použité pro tento produkt ve svých materiálech výrobce hovoří jako o EMW (Electro Magnetic Waveguide), což bude stejná technologie, jakou známe například z PMR stanic, kde se podobnými návleky zlepšují bezdrátové charakteristiky. Nejde tedy o žádnou převratnou magii, ale o relativně známou technologii.

Zjednodušeně řečeno vše funguje tak, že větší a mimo tělo telefonu vysunutý prvek pouzdra Linkase přijímá signál bezdrátové sítě na předem určené frekvenci a pomocí elektromagnetické indukce jej převádí blíže k vestavěné antény v telefonu.

[HTML1]

Cena pouzdra nebyla prozatím oznámena, dostupnost je stanovena na druhé čtvrtletí letošního roku.

Zdroj: Absolute Technology (via SlashGear)