Pangolin: kutálení trochu jinak [Zkušenosti]

Z nepřeberného množství různých logických rychlíků se vám snažíme vždy představit ty zajímavější kousky. Nejinak tomu bude i hříčkou Pangolin, která zkouší tradiční koncept opět trochu obohatit po svém.

Asi nejvděčnějším typem her na App Store jsou kousky s cenovkou nasazenou na nejnižší hranici, případně zcela zdarma, a jasným zacílením na casual hráče. V této kategorii neohroženě vládnou logické rychlíky jako hitovky typu Where’s My Water, nebo mírně odlišný koncept Angry Birds a Bad Piggies. Vybrat z nekonečného zástupu nějak se odlišující kousek bývá dosti obtížné.

Občas se přeci jen zadaří a my vám představujeme hru Pangoline. Hra postrádá jakoukoli dějovou linku nebo náznak příběhu a tudíž se můžete vrhnout rovnou na zábavu. Přesně v duchu svého žánru budete muset překonat na mapě rozmístěné překážky a dostat roztomilou ježku podobnou obludku do cíle. To vše v pěkně malovaném grafickém kabátku.

Má to však jeden háček – ona ježura se umí pouze kutálet. Takže abyste zajistili její pohyb do stran, musíte pod ni vhodně klást trampolíny. Těch je k dispozici omezený počet na jednu úroveň a tak autoři zajistili mírnější obtížnost. Samotné trampolíny pokládáte za pomocí dvou prstů libovolně po mapě, avšak pozor na dostatečný odraz a jeho směr.

Každá úroveň skýtá mnoho překážek ať už běžných zátarasů, nebo aktivních odrážecích prvků. Rovněž jsou zde i nebezpečné ostnaté prvky jejich kontakt s ježurou znamená konec.

Vývojáři si připravili solidní porci 50 levelů a další chystají. To už vám vyjde na pár hodin hraní. Škoda jen slabšího hudebního podkresu i nevýrazných zvuků, jež by si určitě zasloužily větší dávku pozornosti.

Každopádně proti hře moc výhrad nemáme, zvlášť když je nyní nabízena v rámci promo akce zdarma. Revoluce se sice nekoná, ale dobrá porce zábavy ano. A o to tu hlavně jde.

Název aplikace: Pangolin
Autor: Feedtank LLC
Hodnocení: 3,5/5

Klady: zpracování, přehledný tutoriál, cena
Zápory: nevýrazná hudba, zvuky, nízká obtížnost
Cena: Zdarma